Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Turhat palaverit syövät tehokasta työaikaa – Innotiimi lanseeraa sovelluksen kokouksien parantamiseen

Innotiimi Oy

Turhat palaverit syövät tehokasta työaikaa – Innotiimi lanseeraa sovelluksen kokouksien parantamiseen

Tiedote.
Julkaistu: 08.10.2015 klo 10:30
Julkaisija: Innotiimi Oy

Miljoona suomalaista työssäkäyvää osallistuu kokouksiin säännöllisesti ja istuu kokouksissa keskimäärin 9,5 tuntia viikossa. Kansallisen Kokousbarometrin* tutkimukseen vastanneet kokivat yli puolet kokoustamiseen kuluvasta työajasta olevan hukkaan heitettyä. Suomalainen, henkilöstön kehitys- ja muutosjohtamiseen erikoistunut yritys Innotiimi Oy on kehittänyt sovelluksen, joka auttaa tehostamaan ja parantamaan kokouskäytäntöjä. Kahdenkin turhan kokoustunnin tehokas hyödyntäminen lisäisi 100 tuntia tuottavaa työaikaa vuodessa.

Innotiimi Oy esitteli torstaina 8.10. OPERAmeeting-sovelluksen, joka mahdollistaa uuden tavan tiimien keskinäiseen yhteydenpitoon, vuorovaikutukseen ja päätöksentekoon. Sovellus auttaa jäsentelemään kokouksen sisällön sekä aktivoimaan osallistujat tehokkaasti ja joustavasti. Tuloksista muodostuu automaattisesti jäsennelty yhteenveto. Osa prosessista voidaan toteuttaa ajasta ja paikasta riippumattomasti. Tällöin jopa eri aikavyöhykkeillä toimiva organisaatio saadaan luontevaan yhteistyöhön.  Sovellus ja siihen liittyvä pilvipalvelu perustuvat Innotiimi Oy:n kehittämään OPERA-kokousmenetelmään. Menetelmä on ollut jo 30 vuotta markkinoilla ja sillä on kymmeniä tuhansia käyttäjiä kymmenissä maissa ja kulttuureissa.  

 – Uuden työkalumme avulla kynnys nimenomaan muutosten suunnitteluun alenee tuntuvasti. Voit esimerkiksi antaa alustavan suunnitelmasi tiimillesi pohdittavaksi, ja saat tiimin kaikkien jäsenten yhdessä tuottamat jäsennellyt parannusehdotukset suunnitelmaasi muutaman päivän kuluessa – jopa ilman erillistä palaveria,kertoo Innotiimi Digital Services Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja Risto Luostarinen.

Huonosti toteutetut palaverit turhauttavat ja hukkaavat ison osan ihmisten aikaa työpaikoilla. Merkityksellisen palaverin rakentamiseen tarvitaan hyviä tukijärjestelmiä, selkeyttä eri palavereiden tavoitteista ja niihin sopivista agendoista, tarkoitukseen sopivia työmenetelmiä, palavereiden ohjaustaitoa ja hyvää seurantaa.

– OPERAmeeting auttaa minua erityisesti ajasta riippumattomassa päätöksenteossa. Tiimini sijaitsee kolmessa eri maassa. OPERAmeeting tuo tiimini kaikki ideat esiin erittäin tehokkaalla, jäsennellyllä ja dokumentoidulla tavalla. Mitään ideoita ei menetetä. Yhteistyökumppaneideni saama palvelu paranee, luonnehtii  Fujitsu Nordicsin yritystuotteiden myyntijohtaja Ruediger Frickenscmidt.

OPERAmeeting on sovellus Windows 7-, 8- ja 10 -tietokoneille ja tableteille. Sovellus on ladattavissa Windows Storesta sekä sivujen www.innotiimidigitalservices.com kautta. Sovellus on ladattavissa maksutta. Tilaisuuksien kokoonkutsuja tarvitsee maksullisen fasilitaattorilisenssin.


Lisätietoja:

Innotiimi Oy, Tommi Gustafsson, tommi.gustafsson@innotiimi.com, p. 0400469567

Innotiimi Digital Services Oy, Risto Luostarinen, risto.luostarinen@innotiimi.com , p. 0400677023

* Kansallinen Kokousbarometri 2015 www.kokousbarometri.fi

Liitetiedostot

 www.innotiimi-icg.com www.innotiimidigitalservices.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs