Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Suomalainen teknologiaopetus valtaa San Franciscon

Suomalainen teknologiaopetus valtaa San Franciscon

Tiedote.
Julkaistu: 29.04.2016 klo 13:30
Julkaisija: OSG Viestintä Oy

Teknologiaopetusta lukioihin rakentava Mehackit edustaa paraikaa Eurooppaa Samsungin Developer ‐tapahtumassa San Franciscossa.

Mehackit järjestää tapahtumassa luovan teknologian työpajoja, jossa ohjelmistokehittäjät ja muut tapahtuman vieraat pääsevät tutustumaan suomalaiseen teknologiaopetukseen esimerkiksi Ruby-pohjaisen Sonic Pi ­ohjelman kautta. Mehackit on ainut eurooppalainen yritys tapahtumassa, jossa esitellään muun muassa uutuuksia 360-asteen kameroista virtuaalirealiteettilaseihin. Mehackit tuo teknologiaopetusta ja ohjelmointia kouluihin kolmella eri tavalla: robotiikan, musiikin ja kuvataiteen kautta. Mehackit toimii nyt yhdeksässä eri kaupungissa ympäri Suomea.

Vuonna 2016 Mehackitin lukiokurssit alkavat myös Ruotsissa ja katseet suuntaavat seuraavaksi muihin Pohjoismaihin sekä Aasiaan.

"Samsung Developer Conference on huima tilaisuus päästä tapaamaan ohjelmistokehittäjiä maailmanlaajuisesti. Lisäksi San Franciscossa teknologiaopetus ja maker-piirit ovat olleet kiinnostuneita Mehackitin tapahtumista Pohjois­Euroopassa. On hienoa päästä sparraamaan uusien tahojen kanssa puolin ja toisin", Mehackitin perustaja ja toimitusjohtaja Henrietta Kekäläinen sanoo.

Suomalainen brändi IvanaHelsinki tekee yhteistyötä Mehackitin kanssa ja antaa Mehackitille käyttöön IvanaHelsingin Moomin-malliston.

Samsung on Mehackitin yhteistyökumppani ja rahoittaa Mehackit-­kursseja lukioihin, Mehackitin tapahtumia sekä nuoristotoimintaa. Samsungilla on Pohjoismaissa laaja fokus opetuksessa.

“Mehackit antaa nuorille perustavat taidot ja ensimmäisen inspiraation, jotta nuoret uskaltavat rakentaa itse, ohjelmoida ja kasvaa ongelman ratkaisijoiksi. Teknologian avulla voidaan ratkaista monia maailman ongelmista, mutta jotta siinä onnistutaan, niin nuorten pitää pystyä näkemään omat mahdollisuutensa”, sanoo Elin Wallberg, Samsungin Head of Nordic Corporate Citizenship.

Mehackit järjestää lisäksi tänään perjantaina ohjelmointi-työpajan kolmellekymmenelle 14-16‐vuotiaalle oppilaalle Summit Preparatory Charter High Schoolissa.

Kuva (vapaasti käytettävissä): Mehackitin tiimi Samsung Developer Conferencessa (vas. oikealle) Heini Karppinen, Hilla Fred, Tommi Koskinen Mikko Eloholma, Otso Sorvettula, (edessä vas.) Henrietta Kekäläinen ja Reetta Heiskanen.

 

Lisätietoja ja mehackitin haastattelupyynnöt:

Toni Perez, OSG Viestintä, p. 0300 630063, toni.perez@osg.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs