Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Pahkasika 40 vuotta -sarjakuvanäyttely avataan Rööperin Taidesalongissa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Pahkasika 40 vuotta -sarjakuvanäyttely avataan Rööperin Taidesalongissa

Tiedote.
Julkaistu: 12.08.2015 klo 14:58
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Suomalaisen huumorin klassikko, Pahkasika-sarjakuvalehti, täyttää 40 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Rööperin Taidesalongissa järjestetään 12.8.– 30.8.2015 Pahkasian sarjakuviin keskittyvä näyttely.

Rööperin Taidesalongissa on esillä läpileikkaus Pahkasian tärkeimpien sarjakuvantekijöiden töistä. Sarjakuvien sisällön pääpaino on tietenkin huumorissa, joka – pahkasikamaiseen tyyliin – esiintyy moninaisissa ja usein kummallisissakin yhteyksissä ja tyylilajeissa.

Pahkasika 40 vuotta -sarjakuvanäyttelyyn osallistuvat Timo Kokkila, Ari Koskela, Vesa Koskela, Timo Ronkainen, Heikki-Pekka Miettinen, Pauli Heikkilä, Jouko Nuora, Tapio Lehtimäki ja Reima Mäkinen. Pahkasiassa seikkailevista sarjakuvahahmoista mukana ovat muun muassa Peräsmies, Hemmo ja Armas Paskiainen, Vanhat herrat, Miihkali, Sci-Fiasko ja Pahkeinen.

Sarjakuva on ollut koko Pahkasian ilmestymisajan lehden keskeistä sisältöä. Moni nyt asemansa vakiinnuttanut suomalaisen sarjakuvan ammattilainen julkaisi ensimmäisiä töitään nimenomaan Pahkasiassa. Lehteä julkaistiin vuosina 1975–2000 yhteensä 77 numeroa.

Uusi albumi ilmestyy syksyllä

Tasavuosia juhlistetaan myös Pahkasian uudella numerolla, joka ilmestyy syksyllä 2015. Julkaisua varten on kerätty varoja joukkorahoituskampanjan avulla, joka käynnistettiin Haaga-Helia ammattikorkeakoululla toukokuussa 2015. Kampanja päättyy 31.8.2015 ja siihen voi vielä osallistua Pahkasian verkkosivujen www.pahkasika.net -kautta. Hankkeen on tuottanut Haaga-Heliasta juurensa saanut start-up yritys Hankiworks Oy.

Lisätietoa joukkorahoitushankkeesta:

Tuomo Ryynänen, lehtori, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, tuomo.ryynanen@haaga-helia.fi

 

HAAGA-HELIA on yksityinen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Haaga-Helian 10 500 opiskelijaa luo työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee liki 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs