Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » OpeCode – opet koodareina -tapahtuma kannustaa opettajia tutustumaan ohjelmointiin

Nuori Yrittäjyys ry

OpeCode – opet koodareina -tapahtuma kannustaa opettajia tutustumaan ohjelmointiin

Tiedote.
Julkaistu: 05.05.2015 klo 17:11
Julkaisija: Nuori Yrittäjyys ry

Espoon Keilaniemessä järjestetään 12.5. päivän mittainen OpeCode-tapahtuma, joka tarjoaa alakoulun opettajille Uudeltamaalta tilaisuuden tutustua ohjelmointiin yhdessä Microsoftin ohjelmointiasiantuntijoiden kanssa. OpeCodessa opettajat ideoivat ja kehittävät omaa työtään helpottavan sovelluksen ohjelmoinnin asiantuntijoiden avustuksella. Tapahtuma järjestetään Nuori Yrittäjyys ry:n, Microsoftin ja Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön yhteistyönä. 

Tietotekniset taidot ovat ajankohtainen aihe opetuksen kehittämisessä. Ohjelmointi tulee uudistuviin opetussuunnitelmiin peruskoulussa vuodesta 2016 alkaen. Tulevaisuudessa jokaisella opettajalla on oltava edellytykset opettaa ohjelmoinnin perusteita oppijoiden ikätaso huomioon ottaen. Ohjelmoinnin opettaminen herättää opettajissa kuitenkin paljon ennakkoluuloja, joita OpeCode-tapahtumassa pyritään kumoamaan tekemällä oppien. Tavoitteena on antaa opettajille mahdollisuus oivaltaa, mistä ohjelmoinnissa on kyse. 

Ensimmäinen OpeCode-tapahtuma järjestettiin joulukuussa 2014. Opettajien kokemukset olivat myönteisiä, ja erityisesti kiitettiin mahdollisuutta päästä käytännössä kokeilemaan ohjelmointia ja tehdä yhteistyötä koulun ulkopuolisten toimijoiden kanssa.

– Olin innostunut, odottavalla kannalla ja hieman jännitti. En uskonut täysin, että sovellusideani saataisiin toimimaan. Tapahtuma oli kuitenkin oikein onnistunut. Sovellusidea on muistitikulla ja toimintakunnossa. Oli hauska tutustua ihmisiin ja hieman toisenlaiseen maailmaan kuin koulumaailma, OpeCode-tapahtumaan osallistunut opettaja kertoo. 

OpeCode – opet koodareina -tapahtuma järjestetään tiistaina 12.5. kello 9–16 välisenä aikana Microsoft Talolla (Keilalahdentie 2–4, Espoo). Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tapahtumaa ja haastattelemaan osallistujia kello 12:15–13:15 välisenä aikana. Pyydämme toimittajia ilmoittautumaan etukäteen tapahtuman koordinaattorille Erja Anttoselle: erja(at)nuoriyrittajyys.fi.

Lisätietoja:

Erja Anttonen, koordinaattori, Nuori Yrittäjyys ry
044 756 2607, erja(at)nuoriyrittajyys.fi

Drazen Dodik, tekninen asiantuntija, Microsoft Oy
040 197 0505

Liitetiedostot

Nuori Yrittäjyys ry
Nuori Yrittäjyys (NY) vahvistaa 7–25-vuotiaiden nuorten yrittäjyysasennetta, työelämävalmiuksia ja taloudenhallintaa ­– tekemällä oppien. NY Yrittäjyyskasvatuksen polku on opinto-ohjelmien kokonaisuus, joka tarjoaa käytännönläheisiä yrittäjyys- ja kuluttajakasvatuksen malleja koulujen ja oppilaitosten käyttöön. NY-ohjelmat tukevat opetusta eri kouluasteilla opetussuunnitelman tavoitteiden mukaisesti. Tekemällä oppimiseen perustuva toiminta vahvistaa myös konkreettisesti nuorten ja elinkeinoelämän yhteistyötä. NY on voittoa tavoittelematon yhdistys, ja se kuuluu kansainväliseen kattojärjestöön Junior Achievement Worldwideen. Suomessa NY-toiminta alkoi vuonna 1995. nuoriyrittajyys.fi 

Microsoft
Vuonna 1975 perustettu Microsoft on maailman johtava ohjelmistotuotteiden, -ratkaisujen ja -palveluiden toimittaja, joka auttaa yrityksiä, organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tietotekniikan mahdollisuuksia uusilla innovatiivisilla tavoilla. Suomessa Microsoft Oy:n palveluksessa työskentelee 280 henkilöä, joiden visiona on lähes 2 000 yhteistyökumppanin kanssa auttaa asiakasta menestymään Microsoftin ratkaisujen avulla. Kesäkuussa 2014 päättyneenä tilivuonna Microsoftin liikevaihto oli 86,83 miljardia US dollaria. microsoft.fi/uutisia

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs