Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Nokian palvelut vahvassa kasvussa

Nokian palvelut vahvassa kasvussa

Julkaistu: 15.02.2010 klo 13:48
Julkaisija:

Barcelona, Espanja - Nokia on tuonut palveluitaan maailmanlaajuisille markkinoille nopeassa tahdissa. Palvelutarjonnan keskeisinä elementteinä ovat erinomainen käyttöliittymä sekä palveluiden paikallisuus, ja palveluiden kasvu jatkuukin voimakkaana.

Barcelona, Espanja - Nokia on tuonut palveluitaan maailmanlaajuisille markkinoille nopeassa tahdissa. Palvelutarjonnan keskeisinä elementteinä ovat erinomainen käyttöliittymä sekä palveluiden paikallisuus, ja palveluiden kasvu jatkuukin voimakkaana.

 

 

" Nokian palveluita on saatavilla yhä useammassa maassa, ja me tarjoamme yhä useammille ihmisille entistä parempia palveluita runsaammalla sisällöllä. Ovi Store -kaupasta ladataan yli miljoona sovellusta päivässä, Comes With Music -musiikkipalvelu on nyt saatavilla yli 25 maassa, ja uutta Ovi Kartat -palvelua ladataan joka sekunti vuorokauden jokaisena tuntina. Nämä ovat upeita saavutuksia. Tavoitteenamme on tuottaa elämyksiä sadoille miljoonille kuluttajille ympäri maailman ja olemme edenneet hienosti", sanoo Nokian Services-yksikön johtaja Niklas Savander.

 

 

"Maailmanlaajuinen palvelutarjontamme todistaa, että olemme edenneet nopeasti ja tavoittaneet todella merkittävän määrän ihmisiä, jotka käyttävät erilaisia matkapuhelimia. Vuoden alussa julkistimme ilmaisen Ovi Kartat -navigointipalvelun ja olemme juuri julkistaneet Nokia Money -palvelun pilottivaiheen, joka käynnistyy yhdessä Intian suurimmista kaupungeista. Jatkossa lisäämme vauhtiamme ja kehitämme ainutlaatuisia kokemuksia palveluidemme käyttäjille."

 

 

Nokia kertoi saavutuksistaan keskeisten palveluidensa osalta:

 

 

Sijainti: Tammikuussa julkistettiin Nokian uusi Ovi Kartat -palvelu, joka tarjoaa ilmaisen kävely- ja navigointipalvelun 74 maassa ja 46 kielellä sekä liikennetietoja useissa maissa. Kaikki uudet GPS:llä varustetut Nokian älypuhelimet sisältävät jatkossa ilmaisen navigointipalvelun.

- Yli 3 miljoonaa Ovi Kartat -palvelun latausta julkistuksen jälkeen

- Enemmän kuin yksi lataus sekunnissa vuorokauden jokaisena tuntina, noin 100 000 latausta päivässä

- Runsaasti toimintoja ja mobiilikarttojen paras kattavuus maailmassa

 

 

Musiikki: Viime viikolla Comes With Music -palvelu laajeni Lähi-itään ja on nyt saatavilla 27 maassa. Comes With Music -laitteen käyttäjät voivat ladata rajoituksetta ilmaista musiikkia Nokia Musiikkikaupasta, ja ladattu musiikki jää käyttäjälle pysyvästi toisin kuin muissa musiikin verkkopalveluissa. Lisäksi Nokia Musiikkikaupasta ostetun musiikin DRM-suojaus on nyt poistettu. 

- Nokia Musiikkikauppa toimii nyt 33 maassa, mikä tekee Nokiasta maailman kansainvälisimmän digitaalisen musiikin tarjoajan

- Comes With Music -palvelun käyttäjä lataa keskimäärin 500 ilmaista musiikkikappaletta ensimmäisten viikkojen aikana aloitettuaan palvelun käytön. Niiden yhteishinnaksi tulisi iTunes-musiikkikaupassa noin 450 euroa

- Nokia Musiikkikaupan valikoimassa on yli 9 miljoonaa musiikkikappaletta

 

 

Ovi Kauppa: Toukokuussa 2009 avattu Ovi Kauppa on osoittautunut erittäin suosituksi. Kasvavat päivittäiset latausmäärät heijastavat Nokian jatkuvaa työtä palvelujen ja käyttäjäkokemuksen sekä selaus- ja hakuominaisuuksien parantamiseksi. Palvelun kieli- ja tuotevalikoimaa laajennetaan edelleen tämän vuoden aikana. Lisäksi laskutustuki laajenee, ja odotettavissa on monia muitakin parannuksia.

- Yli miljoona tuotelatausta päivässä

- Käyttäjämäärät kaksinkertaistuvat joka kuukausi

- Kauppa toimii 18 maassa ja 30 kielellä, ja 90 % kaupan asiakkaista saa palvelua paikallisella kielellä

- Laskutus 60 operaattorin kautta 18 maassa

 

 

Viestipalvelut: Ovi Mail -palvelussa avataan kuukausittain miljoona uutta sähköpostitiliä, ja monelle asiakkaalle Ovi Mail on ensimmäinen henkilökohtainen verkkopalvelu. Palveluun on rekisteröitynyt reilun vuoden aikana yli 6 miljoonaa käyttäjää.  Lisäksi Nokian push-sähköpostiratkaisuna toimivaa Nokia Messaging -palvelua toteutetaan yhteistyössä yli 70 operaattorin kanssa.

 

 

Nokia Money: Maailmanlaajuinen pankkipalveluhanke käynnistyy Intiassa

Nokia Money -palvelun pilottivaihe on käynnistynyt Punessa, joka on yksi Intian suurimmista kaupungeista. Pilottihankkeessa Nokian yhteistyökumppanina on paikallinen YES BANK. Nokia Money -palvelu, joka tunnetaan Intiassa nimellä Mobile Money Services by YES BANK, tuo pankkipalvelut kuluttajien matkapuhelimiin.

 

 

"Nokia Money perustuu Obopay-maksupalvelualustaan. Palvelu on alkuvaiheessa tarkoitettu kasvumarkkinoille ja suunniteltu toteutettavaksi yhteistyössä verkko-operaattoreiden ja pankkien kanssa. YES BANK on yhteistyökumppaneistamme ensimmäinen, joka tuo tämän palvelun markkinoille", sanoo Nokian Mobile Financial Services -yksiköstä vastaava johtaja Teppo Paavola.

 

 

- Nokia Money -palvelun alkuvaiheessa käyttäjät voivat siirtää rahaa toisen käyttäjän tilille pelkän matkapuhelinnumeron perusteella. Palvelussa voi myös maksaa päivittäisiä laskuja sekä ladata prepaid-liittymän SIM-kortin.

- Myöhemmin mobiilimaksupalvelua voi käyttää myös ostosten ja palvelujen maksamiseen.

 

 

Nokia Life Tools:

Nokia Life Tools -palvelu tarjoaa muun muassa maatalouteen ja koulutukseen liittyviä palveluita, joilla pyritään parantamaan maaseudulla asuvien matkapuhelinkäyttäjien elämänlaatua ja elintasoa. Palvelun käyttäjät elävät köyhyysrajalla ja saavat elantonsa pääosin maataloudesta. Siksi yhden tai kahden dollarin kuukausimaksu mobiilipalvelusta on heille merkittävä sijoitus. Palvelu käynnistyi vuoden 2009 puolessa välissä ja sen jälkeen palvelun on ottanut käyttöön lähes miljoona ihmistä. Nokia Life Tools -palvelu on saatavilla Intiassa ja Indonesiassa, ja laajenee tämän vuoden aikana muihinkin maihin.

 

 

Lehdistömateriaalia on saatavilla osoitteesta www.nokia.com/press

Lisätietoja Barcelonan Mobile World Congress -tapahtumasta saa osoitteesta http://events.nokia.com/mwc/

 

 

Nokia

Nokia on langattoman viestinnän edelläkävijä ja maailman johtava matkaviestimien valmistaja. Nokia yhdistää ihmisiä uusin ja erilaisin tavoin yhdistämällä edistyksellisen langattoman teknologian palveluihin, jotka ovat yksilöllisesti merkityksellisiä ja tärkeitä. Nokian omistama NAVTEQ tarjoaa lisäksi kattavan valikoiman digitaalisia karttatietopalveluita. Nokia Siemens Networks toimittaa laitteita, ratkaisuja ja palveluita viestintäverkkoihin.

 

 

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Nokia

Viestintä

Puh. 07180 34900

Sähköposti: press.services@nokia.com

 

 

www.nokia.fi

www.nokia.com

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs