Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Kuka pommittaa ketä? Näe kyberhyökkäykset reaaliajassa!

Kuka pommittaa ketä? Näe kyberhyökkäykset reaaliajassa!

Tiedote.
Julkaistu: 30.04.2015 klo 12:31
Julkaisija: Check Point Software Technologies Finland Oy

CPX 2015, Amsterdam – Torstai 30.4. 2015 – Tietoturvayhtiö Check Point® Software Technologies Ltd on julkistanut ThreatCloud World Cyber Threat Map -kartan, joka näyttää maailmassa meneillään olevat kyberhyökkäykset havainnollisesti ja reaaliajassa.

Kartta saa tietonsa Check Pointin ThreatCloudTM-palvelusta. Threat Cloud on maailman laajin kyberhyökkäystietoa keräävien tietoturvasensoreiden verkosto. Se tunnistaa miljoonia haittaohjelmia päivässä, ja sen tietokanta sisältää tiedot yli 250 miljoonan osoitteen bottitilanteesta, yli 11 miljoonasta tunnistetusta viruksesta ja yli 5,5 miljoonasta saastuneesta verkkosivusta.

Check Pointin kyberuhkakartta näyttää päivittäin:

  • Hyökkäysten lähtömaat Top 10
  • Hyökkäysten kohdemaat Top 10
  • Hyökkäysmäärät hyökkäystyypeittäin
  • Hyökkäysten kokonaismäärän
  • Yleisimmät hyökkäystyypit viikoittain ja kuukausittain maan mukaan

Suomea pommitettiin huhtikuun aikana useimmin Ranskasta, mutta suomalaiset häiriköivät myös toisiaan: viime viikon aikana valtaosa epäilyttävästä liikenteestä lähti kotimaisista osoitteista. Valtaosin kyse oli bottiviestinnästä.

”Kyberhyökkäysten nopeutta ja määrää voi olla vaikea käsittää. Toivomme, että kartta auttaa yrityksiä ja yhteisöjä ymmärtämään, miten nopeassa liikkeessä kyberuhkien kenttä on. Pystymme tarjoamaan yksityiskohtaisempaa tietoa kuin mikään muu tietolähde, koska palvelu käyttää Check Pointin asentamilta tietoturvalaitteilta kerättyä reaaliaikaista tietoa”, kertoi Check Pointin markkinointijohtaja Marie Hattar Amsterdamissa, jossa pidettiin Check Pointin suuri vuosittainen koulutustapahtuma, Check Point Expreience (CPX) 29.–30.4.

Check Point tarjoaa kyberuhkakartan kaikkien käyttöön. Yhtiön asiakkaat voivat käyttää samaan tietoon perustuvaa ThreatCloud-palvelua ja Check Pointin Next Generation Threat Prevention -ratkaisua suojautuakseen hyökkäyksiltä. Nopea ja reaaliaikainen tieto on tehokkaan suojautumisen edellytys.

ThreatCloud World Cyber Threat Map löytyy täältä:  https://www.threat-cloud.com/ThreatPortal/#/map

Check Pointin Threat Intelligence & Research -ryhmät tutkivat jatkuvasti hyökkäyksiä, haavoittuvuuksia ja tietovuotoja sekä kehittävät suojaustapoja Check Pointin asiakkaiden käyttöön. Lisätietoja tutkimusryhmistä ja niiden havainnoista: http://www.checkpoint.com/threatcloud-central/.

 

Seuraa Check Pointia sosiaalisessa mediassa:

Twitter: http://www.twitter.com/checkpointsw

Facebook: https://www.facebook.com/checkpointsoftware

Blogi: http://blog.checkpoint.com

YouTube: http://www.youtube.com/user/CPGlobal

 

Lisätietoja:

Check Point Software Technologies, maajohtaja Petri Sonkeri, p. 040 5047843, petris@checkpont.com

OS/G Viestintä, Maija Rauha, p. 0400 630 065, maija.rauha@osg.fi

  

Liitetiedostot

Check Point Software Technologies Ltd.
Check Point Software Technologies Ltd. (www.checkpoint.com) on maailman suurin yksinomaan tietoturvaan keskittynyt yhtiö. Se on alan edelläkävijä ratkaisuillaan, jotka torjuvat asiakkaisiin kohdistuvat kyberhyökkäykset havaiten haittaohjelmat ja muut tunkeutujat ainutlaatuisen tehokkaasti. Check Pointin täydellinen tietoturva-arkkitehtuuri suojaa yritysverkot mobiililaitteisiin asti, ja sen ratkaisuja ohjataan kattavan ja intuitiivisen hallintajärjestelmän kautta. Check Point huolehtii yli 100 000 yrityksen ja yhteisön tietoturvatarpeista organisaation koosta riippumatta. At Check Point, we secure the future.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs