Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Ericssonin 5G-verkko tekee Ruotsin kaivoksista turvallisempia

Ericsson

Ericssonin 5G-verkko tekee Ruotsin kaivoksista turvallisempia

Tiedote.
Julkaistu: 01.06.2015 klo 10:33
Julkaisija: Ericsson

Ericsson aloittaa pilottihankkeen, jossa 5G-teknologiaa hyödynnetään viestintään ja laitteiden etähallintaan vaarallisissa työskentely-ympäristöissä. Projektin ensimmäisessä vaiheessa 5G-teknologiaa testataan kaivosympäristössä.

Hankkeen avulla tähdätään ruotsalaisen kaivosteollisuuden turvallisuuden ja tuottavuuden parantamiseen. Kaivosalan yhteishankkeessa ovat Ericssonin lisäksi mukana ABB, Boliden, SICS Swedish ICT ja Volvo Construction Equipment.

Tavoitteena on kehittää ratkaisuja, joita voidaan käyttää vaarallisissa ja vaikeissa työympäristöissä. 5G-teknologiaa kokeillaan esimerkiksi Bolidenin kaivoksessa malmia kuljettavan Volvon rekka-auton etäohjauksessa. 

”5G-teknologian avulla voidaan parantaa turvallisuutta ja tehostaa toimintaa. Mitä verkottuneempia koneet ovat keskenään, sitä turvallisemmaksi saadaan olosuhteet maan alla. Se myös mahdollistaa toimintojen seurannan ja etäohjauksen. Tällaisella 5G:n hyödyntämisellä on kaivosteollisuuden lisäksi paljon muitakin hyödyntämismahdollisuuksia, myös Suomessa”, toteaa Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Olli Sirkka.

 

LISÄTIETOJA
Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Lehdistölle suunnattu tietopaketti 5G:stä:
http://www.ericsson.com/thecompany/press/mediakits/5g

Ericssonin näkemyksiä ja tutkimustietoa liittyen yhteiskuntien verkottumiseen:
www.ericsson.com/thinkingahead/networked_society

Painolaatuiset kuvat ja lähetyslaatuiset videot lehdistön käyttöön:
www.ericsson.com/press

 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan ja luoda kestävämpää tulevaisuutta. 

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin. 

Noin 115 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa. 

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli 33,1 miljardia Yhdysvaltain dollaria (228,0 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa. 

Suomen Ericsson työllistää noin tuhat osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

www.ericsson.com 
www.ericsson.com/news
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson
www.youtube.com/ericsson
www.twitter.com/ericsson_fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs