Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Elisa toteuttaa ICT-strategiaansa kahdella yrityskaupalla

Elisa toteuttaa ICT-strategiaansa kahdella yrityskaupalla

Julkaistu: 13.02.2009 klo 14:57
Julkaisija:

Elisa Oyj toteuttaa määrätietoisesti strategiaansa ja vahvistaa asemaansa ICT-toimijana ostamalla datacenter- ja hosting-palveluita tarjoavan Xenetic Oy:n koko osakekannan eQ Oyj:ltä.

Elisa Oyj toteuttaa määrätietoisesti strategiaansa ja vahvistaa asemaansa ICT-toimijana ostamalla datacenter- ja hosting-palveluita tarjoavan Xenetic Oy:n koko osakekannan eQ Oyj:ltä.

Xenetic Oy on johtava suomalainen, vuonna 2000 perustettu hosting-palveluyritys, jonka liiketoiminta koostuu konesali-, valvonta-, hallinta-, tietoliikenne- ja tietoturvapalveluista sekä laite- ja sovellusvuokrauksesta. Xeneticin liikevaihto vuodelta 2008 oli 5,6 miljoonaa euroa ja yhtiön palveluksessa on 24 henkilöä. Xenetic Oy jatkaa toimintaansa Elisan 100-prosenttisesti omistamana tytäryhtiönä ja yhtiön toimitusjohtajana jatkaa Jari Puhakka.

 

Osakekannan kauppahinta yhdessä  ostajan vastattavaksi ottamien yhtiön sitoumusten kanssa on yhteensä 6,3 miljoonaa euroa. Kaupalla ei ole oleellista vaikutusta Elisan vuoden 2009 tulokseen.

Kaupan tavoitteena on tuoda Xeneticin laadukkaat asiakaskohtaiset hosting-palvelut osaksi Elisan yritysasiakkaiden tarjoomaa. Lisäksi kauppa vahvistaa entisestään Elisan asemaa kasvavassa SaaS (Software as a Service) -palveluiden markkinassa.

- Xeneticin datacenter, arkkitehtuuri ja prosessit luovat vahvan perustan Elisan yritysasiakkaiden on-demand -palveluiden tuotannolle. Yhdistettynä Elisan tietoliikenne- ja SaaS-palveluihin sekä viime kesänä hankittuun Electurin teknologiakonsultointiin voimme rakentaa ylivertaisen kokonaisuuden. Asiakkaamme saavat kaikki ICT-palvelut yhdeltä toimijalta ilman omia investointeja, joustavasti ja kustannustehokkaasti, kertoo Elisan tarjoomajohtaja Satu Kiiskinen.

Lisäksi Elisa on ostanut 6.2.2009 tehdyllä liiketoimintakaupalla Trackway Oy:ltä omaisuudenhallinnan ja logistiikan järjestelmien liiketoiminnan. Kaupan yhteydessä Trackwaylta siirtyy Elisalle kolme henkilöä ns. vanhoina työntekijöinä.

- Trackwayn liiketoiminta tuo Elisan Yritysasiakkaiden Tuotantoratkaisuihin valmiin konseptin ja sovellusalustan. Tavoitteenamme on laajentaa tämä alusta palvelemaan myös muita paikannus- ja omaisuudenhallintateknologioita, kuten esimerkiksi sensoriverkkoja. Tämä on meille luonnollinen jatke nykyiseen M2M -tarjoomaamme ja takaa vankan palvelukokonaisuuden, joka vie Elisan Tuotantoratkaisut entistä lähemmäs asiakkaan ydinprosesseja, Satu Kiiskinen kertoo.

Lisätietoja:

Elisa Oyj, johtaja Satu Kiiskinen, puh. 050 506 3757, satu.kiiskinen@elisa.fi

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs