Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietokoneet » Turku kehittää digitaalisia palveluja

Turun kaupunki

Turku kehittää digitaalisia palveluja

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2016 klo 15:49
Julkaisija: Turun kaupunki

Vuonna 2016 Turun kaupunki käynnistää neljä mittavaa kaupunkistrategiasta johdettua kärkihanketta. Digitaalisten palvelujen kehittäminen -kärkihanke on osa monikanavaista asiakaspalvelun kehittämistä ja jatkaa DriveTurku-hankkeen aikaansaannoksista. Muut kärkihankkeet ovat Kampus- ja tiedepuisto, keskustan kehittäminen sekä palveluohjauksen uudistaminen.

Kaupungin palvelutuotannon kehittämisen ja monikanavaisen asiakaspalvelun keskeisenä osana on asukkaan oikeus ja mahdollisuus toimia itsenäisesti digitaalisesti ajasta ja paikasta riippumatta. Digitaalisten palvelujen kehittäminen -kärkihankkeessa tuotetaan ja koostetaan työkaluja sekä toimintamalleja kaupungin digitaalisille palveluille. Digitalisaation perustana ovat asiointitili tunnistautumisineen kaiken kokoavana kokonaisuutena sekä yhtenäiset maksamisen käytännöt. Kansalliset ratkaisut ohjaavat kaupungin kehitystyötä.

Digitalisaation haasteena on, ettei kyse ole vain teknologisesta muutoksesta vaan ennen kaikkea työläästä ja nykytoiminnan kyseenalaistamista edellyttävästä toimintatapojen muutoksesta.

Ensimmäisenä rakentuu verkkomaksaminen, asiointitili seuraa

Ensimmäisenä organisaatiorajat unohtuvat touko-kesäkuun vaihteessa julkistettavassa munpalvelut.fi:ssä, jossa kaupungin tarjoamalta alustalta asiakas voi vertailla yksityisiä palvelutarjoajia siivousalalta.

Tulevaa asiointitiliä pilotoidaan ensimmäisenä avustusanomusten digitalisoinnilla, jolloin testataan myös tilin mahdollisuudet.

Vuoden 2016 aikana rakennetaan kaupungin yhteinen ostoskori-toiminnallisuus, joka otetaan käyttöön ympäristö- ja kiinteistötoimialojen digitaalisen aineiston myynnissä sekä kirjaston varaus- ja saldomaksamisessa. Ensimmäisenä nykyisiä toimintatapoja haastetaan vahvasti digitaalisen kaavoitusprosessin toteutuksessa.

Kaupungin palvelujen tuominen asiakkaalle helposti saavutettaviksi yhden luukun -periaatteella tehostaa asiakkaiden digitaalisista toimintaa. Tällöin paine muissa kanavissa helpottuu ja asiakas voi saada asioidensa hoitoon laajempaa tukea.

Asiakas on keskiössä

Nykyaikaan kuuluu asiakkaiden ottaminen mukaan kehitystyöhön mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Julkaisemalla tulevasta palvelusta keskeneräisiä toteutuksia saadaan autenttiset käyttäjäkokemukset hyödynnettyä jo palvelun rakentamisvaiheessa.

Digitaalisten palvelujen kehityssuunta on kohti entistä asiakaslähtöisempää, kohdennetumpaa, ennakoivampaa ja automatisoidumpaa palvelua, jolloin asiakastarpeiden tunnistaminen korostuu. Veroehdotusten tapaan olemassa olevaa tietoa hyödynnetään palvelujen kohdentamiseen ja uusi tieto kysytään asiakkaalta vain kerran.

Turun kaupungin Digitaalisten palvelujen kehittäminen -kärkihanke syventää DriveTurku-hankkeessa aloitettua kehitystyötä. Tuolloin rakennettiin uudelleen päätelaiteriippumattomiksi kaupungin verkkopalvelu turku.fi tapahtumakalentereineen ja työntekijöiden digitaalinen työpöytä. Samassa yhteydessä luotiin ensimmäiset paikkatietoa hyödyntävät ratkaisut helpottamaan kuntalaisten elämää.

Turun kaupunginhallitus käsittelee kärkihanketta kokouksessaan 25.5.2016.

Lisätiedot:

Johtaja Tuomas Heikkinen, p. 050 5590 173, tuomas.heikkinen@turku.fi
Hankejohtaja Päivi Saalasto (paikalla 24.5. lähtien), p. 040 1399 698, paivi.saalasto@turku.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs