Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietokoneet » Suomesta uuden IT-jätin pilvipalvelukeskus

Atos

Suomesta uuden IT-jätin pilvipalvelukeskus

Tiedote.
Julkaistu: 18.08.2011 klo 15:15
Julkaisija: Atos

Atoksen panostukseen pohjolaan vaikuttaa Suomen asema pilvipalveluiden ja konesaliteknologian edelläkävijämaana.

Euroopan suurin IT-palveluyhtiö Atos luo Pohjoismaista, ja erityisesti Suomesta, globaalia pilvipalvelukeskusta. Pilvipalvelut ja konesalitoiminta ovat eurooppalaisen IT-haastajan liiketoiminnassa keskeisimpiä painopistealueita. Uudessa Atoksessa ulkoistuspalvelut, joihin myös pilvipalvelut kuuluvat, ovat liikevaihdolla mitattuna yhtiön suurin liiketoiminta-alue. Myös Suomen asema on merkittävä. Pilvipalveluiden tuottajana Suomi on yksi yhtiön kolmestatoista globaalista konesalikeskuksesta.

Euroopan suurimman ulkoistuspalveluja tarjoavan IT-yhtiön panostukseen vaikutti Suomen asema edelläkävijämaana pilvipalveluissa ja konesaliteknologiassa. Pilvipalveluiden hyödyntämisessä Suomessa on jo olemassa olevat markkinat, ja konesaliteknologia on maailman luokkaa niin käytettävyyden kuin ekotehokkuuden kannalta.


Atokselle valmistuu maailman ekotehokkain konesali keskelle Helsinkiä

Konesaliteknologian ansiosta Atoksesta tulee merkittävä IT-talo erityisesti ekologisten pilvipalveluiden tarjoajana. Yhtiölle valmistuu Helsingin Suvilahteen loppuvuodesta 2011 maailman ekotehokkain konesali. Yhteistyössä Academican kanssa valmistuva Tier 3 -luokan konesali käyttää jäähdytykseen merivettä, ja ylimääräinen lämpö ohjataan yli 2000 kotitalouden lämmitystarpeisiin. Energiatehokas konesali on merkittävä energiansäästäjä, sillä kansainvälisten arvioiden mukaan konesalit käyttävät laitteiden jäähdytykseen jopa 2 % prosenttia maailman energiantuotannosta.

Suomi on ollut jo aikaisemmin kiinnostava maa konesalipalveluiden tarjoamisessa. Esimerkiksi Google pitää hakukoneitansa Summan vanhassa paperitehtaassa. Globaaleja yrityksiä on kiinnostanut Suomessa vahva teknologinen osaaminen, vakaat yhteiskunnalliset olot sekä suotuisat luonnonolosuhteet. Kylmä ilmasto ja saatavilla olevat jäähdytysvesi ovat merkittäviä etuja konesalien sijoittamispaikkaa harkitessa.

Atos on Euroopan johtava IT-palvelutalo. Atoksella on 78 500 työntekijää maailmanlaajuisesti, yli 400 Suomessa ja Virossa. Liikevaihto vuonna 2010 oli noin 8,7 mrd. euroa. Suunnittelemme, toteutamme ja ylläpidämme liiketoimintakriittisiä IT-järjestelmiä maailmanlaajuisen palveluorganisaatiomme kautta. Meitä leimaa vahva toimialatuntemus sekä laatuun ja luotettavuuteen panostaminen. Liiketoimintamme perustuu syviin asiakassuhteisiin, jossa asiakas vie meitä ja me asiakasta eteenpäin. Atos tarjoaa kaikki IT-palvelut aina järjestelmien suunnittelusta niiden jatkuvaan ylläpitoon ja ulkoistamiseen. http://fi.atos.net

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs