Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietokoneet » Salossa Nokia Bridge -koulutuksessa olleiden työllistymisaste yli 70%

Turun ammattikorkeakoulu

Salossa Nokia Bridge -koulutuksessa olleiden työllistymisaste yli 70%

Tiedote.
Julkaistu: 31.03.2014 klo 13:31
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Salossa järjestetty työvoimapoliittinen koulutus omassa luokassaan

Nokia Bridge -ohjelman kautta Turun AMK:ssa opiskelleet valmistuvat 4.4.

Alkuvuonna 2012 Nokian Bridge-ohjelman ympärille kokoontunut korkeakouluväki haastettiin kehittämään ideoita, joilla tuettaisiin tehtaalta vapautuvien ihmisten jatkokouluttautumista ja uudelleen työllistymistä. Turun AMK:n Salon kampuksel-la heräsi innovatiivinen ajatus päivittää Nokialla pitkän uran tehneiden kesken jääneet opinnot tai opistotason tutkinnot tradenomi-tutkinnoiksi.

 

Jo saman vuoden lokakuussa alkoi BisnesAkatemiassa tradenomin tutkintoon johtava koulutus. Oman alansa asiantuntijoista haastattelujen avulla valittu aikuisopiskelijatiimi, yhteensä 35 opiskelijaa, perusti kaksi omaa yritystä BisnesAkatemiaan.

 

Koulutuksen alkaessa tavoitteita oli kaksi: saada Nokialta vapautuneet asiantuntijat takaisin työelämään sekä samalla saattaa loppuun myös aiemmin kesken jääneet korkeakoulututkinnot.

 

Tulokset koulutuksesta, joka päättyy 4.4.1014, ovat omassa luokassaan.  Opiskelijoista 30 saavuttaa tutkinnon ja työllistymisaste on yli 70 %, kun jopa keskeyttämisluku työvoimapoliittisissa koulutuksissa on usein yli 50 %. Tämän lisäksi koulutuksen innovatiivinen konsepti ja järjestelyt ovat saaneet kiitosta niin opiskelijoilta, Elystä, Nokialta kuin alueen yrityksiltäkin.

 

– BisnesAkatemiassa opiskelu yllätti minut erittäin positiivisesti. Henkilökohtaisen mukavuusalueen ylittäminen on helppoa, kun valmentajat tukevat opiskelijaa matkalla, toteaa Timo Rannikko, joka toimii nykyisin myyntipäällikkönä salolaisessa Dimenteqissä 15-vuoden Nokia-uran (globaali hankinta) jälkeen.

 

TERVETULOA VALMISTUJAISJUHLAAN

Turun AMK:n Salon toimipisteeseen

perjantaina 4.4. klo 10 – 12

BisnesAkatemian tiloihin, D-siiven 3. kerrokseen

 

BisnesAkatemia – yrittäjyyden edistämistä työelämän projekteja tehden

 

– Turun ammattikorkeakoulun Salon kampus on aina ollut innovatiivinen toimija yrittäjyyden edistämisestä puhuttaessa. Salossa opiskelijoiden ja yritysten yms. sidosryhmien yhteistyö on jo pitkään ollut iso osa opiskelua ja opintopisteiden karttumista, miettii yliopettaja Jussi Puhakainen Turun AMK:sta.

 

BisnesAkatemiassa opiskellaan oikeissa yrityksiin sidotuissa työelämän projekteissa tai vaikkapa yrittäjänä. Jokaisen henkilökohtainen opiskelusuunnitelma räätälöidään oman valmentajaopettajan kanssa.

 

– BisnesAkatemia on monimuotoinen Salon kampuksella toimiva oppimisympäristö, jossa työskennellään työelämälähtöisissä oppimisprojekteissa yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa, toteaa päävalmentaja Jaana Kallio-Gerlander Bisnesakatemiasta.

 

ELY-keskuksen rahoittama koulutus on ollut ainutlaatuinen. Koskaan aiemmin ei ole toteutettu tutkintoon johtavaa työvoimapoliittista koulutusta tällaisessa yritysmäisessä oppimisympäristössä. Myös pituudeltaan 18 kuukauden mittainen, tutkintoon johtava koulutus on toteutuksena innovatiivinen. 

 

Lisätiedot:

Yliopettaja Jussi Puhakainen, Turun AMK, p. 040 3550143

Lehtori Jaana Kallio-Gerlander, Turun AMK, p. 044 9074 981

Valmistuva opiskelija, Timo Rannikko, myyntipäällikkö, Dimenteq Oy p. 040 5795 218

Liitetiedostot

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs