Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietokoneet » Norton Report 2013: Nettirikollisuudesta koituva keskimääräinen kustannus on noussut 50 prosenttia

Pilgrim Oy

Norton Report 2013: Nettirikollisuudesta koituva keskimääräinen kustannus on noussut 50 prosenttia

Tiedote.
Julkaistu: 02.10.2013 klo 10:03
Julkaisija: Pilgrim Oy

Norton Report 2013:

Nettirikollisuudesta koituva keskimääräinen kustannus on noussut 50 prosenttia

Kuluttajat nukkuvat mobiililaitteidensa kanssa,

mutta eivät välitä suojata niitä

Helsinki – 2. lokakuuta 2013 – Symantec julkisti tänään vuoden 2013 Norton Report -tutkimuksen, jonka mukaan nettirikollisuuden uhreiksi joutuneiden aikuisten määrä on vähentynyt samalla kun nettirikollisuudesta koituva keskimääräinen kustannus on noussut 50 prosenttia. [i]

— Tänä päivänä nettirikolliset käyttävät yhä mutkikkaampia rikollisuuden muotoja. Käyttäjiltä saatetaan esimerkiksi kiristää rahaa haittaohjelman (ransomware) avulla tai kalastella tietoja kohdistetusti (spear-phishing). Tämä tuo nettirikollisten kassaan enemmän rahaa kuin koskaan aikaisemmin, sanoo Symantecin teknologiajohtaja Stephen Trilling.

— Norton Report -tutkimuksen mukaan 49 prosenttia kuluttajista käyttää omaa puhelintaan niin työ- kuin henkilökohtaisten asioiden hoitamiseen. Se muodostaa kokonaan uudenlaisen turvallisuusuhan yrityksille, sillä tällaisessa tilanteessa nettirikollisilla on mahdollisuus päästä käsiksi entistä arvokkaampaan tietoon, jatkaa Trilling.

Raportti paljasti myös sen, että vaikka lähes puolet älypuhelimen käyttäjistä pitää puhelintaan niin suuressa arvossa, että on valmis nukkumaan laitteen kanssa, he eivät panosta laitteen suojaukseen. Jopa 48 prosentilla älypuhelinten ja tablettien käyttäjistä ei ole käytössään edes kaikkein tavallisimpia varotoimia kuten salasanaa, turvaohjelmaa tai varmuuskopiointia. Tällainen huolettomuus aiheuttaa heille ja heidän laitteilleen väistämättä vaaratilanteita.  

— Jos tämä olisi ollut koe, älypuhelinten käyttäjät olisivat saaneet hylätyn arvosanan. Kuluttajat ovat kyllä suojanneet tietokoneensa, mutta sama ei näytä valitettavasti pätevän älypuhelimiin tai tablettitietokoneisiin. Vähän sama kuin olisi hankkinut hälytysjärjestelmän murtovarkaiden varalta, mutta jättäisi autonsa ovet lukitsematta ja ikkunat auki, toteaa Symantecin tietoturva-asiantuntija Erkko Skantz.

Nettirikollisuuden kulut edelleen nousussa, julkisten verkkojen varomaton käyttö yleistä

Viimeisen 12 kuukauden aikana nettirikollisuuden kulut olivat maailmanlaajuisesti noin 113 miljardia dollaria. Kulut ovat nousseet viime vuodesta noin 3 miljardia dollaria. Nettirikosten uhreille koituneet suorat kulut olivat vuonna 2013 keskimäärin 298 dollaria henkeä kohti. Vuonna 2012 vastaava luku oli 197 dollaria henkeä kohti. Yli puolet (59%) kyselyyn vastanneista ilmoitti käyttävänsä varmistamattomia julkisia verkkoja esimerkiksi sähköpostin lähettämiseen. Hieman alle kolmasosa (29%) kertoi käyttävänsä jopa pankkipalveluita julkisten verkkojen kautta.

###

 Vuoden 2013 Norton Report löytyy osoitteesta: http://go.symantec.com/norton-report-2013. Sieltä löytyy lisätietoa tilanteesta globaalisti sekä maakohtaisista eroista. Lisätietoa Nortonin mobiililaitteiden turvaohjelmista löytyy täältä.

Norton Report -tutkimus

Norton Report (entinen Norton Cybercrime Report) on yksi maailman laajimmista kuluttajalähtöisistä nettirikollisuustutkimuksista. Siihen on koottu yhteen yli 13 000 aikuisen henkilökohtaiset kokemukset 24 eri maasta. Raportin tarkoituksena on kartoittaa kuinka nettirikollisuus vaikuttaa kuluttajiin ja miten uusien teknologioiden käyttöönotto ja kehittyminen vaikuttaa heidän turvallisuuteensa.  

Symantec

Symantec on maailmanlaajuisesti johtava tietoturva-, tallennus- ja järjestelmänhallintaratkaisujen toimittaja. Sen innovatiiviset tuotteet ja palvelut suojaavat ihmisiä ja tietoa kaikissa ympäristöissä – aina kaikkein pienimmistä mobiililaitteista yritysten tietokeskuksiin ja pilvipalvelujärjestelmiin. Vahvan tietoturvaosaamisemme ansiosta asiakkaamme voivat olla huoletta osa mobiilia maailmaa. Lisätietoa Symantecista ja sen tuotteista: www.symantec.fi, www.symantec.com ja go.symantec.com/socialmedia.

###

Yhteystiedot

Erkko Skantz

 

Mariam Rguibi

Symantec

 

Pilgrim Oy

+358 40 7188 794

erkko_skantz@symantec.com

 

+358 44 2645 683

mariam.rguibi@pilgrim.fi

 

 

 

Tutkimusmenetelmä

Edelman Berlandin tutkimus toteutettiin 4.7.2013–1.8.2013 välisenä aikana nettihaastatteluina, joihin osallistui yhteensä 13 022 netinkäyttäjää. Haastatellut olivat 18–64-vuotiaita ja tulivat 24 eri maasta (Australia, Brasilia, Kanada, Kiina, Kolumbia, Tanska, Ranska, Saksa, Intia, Italia, Japani, Meksiko, Alankomaat, Uusi-Seelanti, Puola, Venäjä, Saudi-Arabia, Singapore, Etelä-Afrikka, Ruotsi, Turkki, Yhdistyneet Arabiemiraatit, Iso-Britannia ja USA). Tutkimuksen virhemarginaali (n=13022) on 0,9 % 95 %:in luotettavuustasolla.

USA:ssa ja Intiassa tutkimusotanta oli 1 000 henkilöä, muissa maissa 500 henkilöä. Globaali data on painotettu sen varmistamiseksi, että kaikilla mailla on tutkimuksessa yhtä suuri painoarvo (n=500 henkilöä).  

 

TOIMITTAJILLE: Lisätietoa Symantecista ja sen tuotteista löytyy osoitteesta http://www.symantec.com/news

 

Symantec, Symantecin logo ja Norton ovat Symantec-yhtiön tai sen tytäryhtiöiden tuotemerkkejä tai rekisteröityjä tuotemerkkejä USA:ssa ja muissa maissa. Muut nimet voivat olla omistajiensa tuotemerkkejä.

 

 [i] Norton Cybercrime Report, syyskuu 2012, sivu 6 http://www.norton.com/2012cybercrimereport; keskimääräinen kustannus per uhri on 197,00 USD; Symantec Corporation, Norton Report, lokakuu 2013, sivu 8 go.symantec.com/norton-report-2013; keskimääräinen kustannus per uhri on 287,00 USD

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs