Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietokoneet » MySQL:n suomalaisvoimat lähtevät kaupallistamaan johtavaa eurooppalaista eCommerce-yhteisöä

Open Ocean Capital Oy

MySQL:n suomalaisvoimat lähtevät kaupallistamaan johtavaa eurooppalaista eCommerce-yhteisöä

Tiedote.
Julkaistu: 06.03.2012 klo 15:00
Julkaisija: Open Ocean Capital Oy

Tiedotusvälineille
6.3.2012

MySQL:n suomalaisvoimat lähtevät kaupallistamaan johtavaa eurooppalaista eCommerce-yhteisöä

- Open Ocean Capital mukaan Commerce Guys -ranskalaisyhtiön viiden miljoonan dollarin rahoituskierrokseen

Suomalainen Open Ocean Capital -pääomasijoitusyhtiö on julkistanut sijoituksen uusimmasta Open Ocean Fund Three -rahastostaan. Open Ocean sijoittaa yhdessä ranskalaisten pääomasijoittajien, Alven Capitalin ja ISAI:n, kanssa viisi miljoonaa dollaria Commerce Guys S.A.S. -yhtiöön. Ranskalainen Commerce Guys kehittää Drupal Commerce eCommerce -ohjelmistoa keskisuurille ja suurille yrityksille.

Open Oceanin perustajat tunnetaan maailman suosituimman avoimen lähdekoodin tietokantaohjelmiston kehittäneen MySQL AB:n sijoittajina, kehittäjinä ja yrittäjinä. Yhtiötä luotsaavat partnerit Patrik Backman, Ralf Wahlsten ja Tom Henriksson sekä yhteisöpalveluiden ja avoimen lähdekoodin ”velho” Michael ”Monty” Widenius.

"Drupal Commercesta on lyhyessä ajassa kehittynyt johtava eCommerce-ratkaisu. Commerce Guys tähtää nopeasti kasvavaan liiketoimintaan hyödyntäen vahvaa asemaansa avoimen lähdekoodin Drupal-yhteisössä", kertoo Open Oceanin partneri ja Commerce Guys S.A.S:n strategisen komitean jäsen Tom Henriksson.

Drupal Commerce on avoimeen lähdekoodiin perustuva eCommerce-ohjelmisto. Drupal Commerce tunnetaan joustavana, skaalautuvana sekä tietoturvallisena ohjelmistona ja modernien sähköisen kaupankäynnin verkkopalveluiden kehittämisen alustana. Commerce Guys on lyhyessä ajassa vakiinnuttanut johtoasemansa Drupal Commerce -ohjelmistojen kehittäjänä. Yli 10 000 verkkopalvelua on jo rakentanut verkkokauppapaikkansa Drupal Commercella.
 
Toukokuussa 2011 julkistetun Open Ocean Capital Fund Three -rahaston sijoituspääoma on yli 40 miljoonaa euroa. Rahasto sijoittaa avointa lähdekoodia ja yhteisöllisiä palveluita hyödyntäviin ja kehittäviin ohjelmistotuotteisiin ja -palveluihin, mobiiliratkaisuihin ja pilvipalveluihin – alueille, joissa MySQL:llä on ollut keskeinen rooli toimialan kehityksessä.

Open Ocean Capital valikoi sijoituskohteekseen kasvuyrityksiä, jotka pystyvät luomaan tietotekniikkaratkaisuihin uusia liiketoimintamalleja. Open Oceanin ensimmäinen sijoitus on tyypillisesti puolesta miljoonasta eurosta miljoonaan euroon ja kokonaissijoitus yksittäiseen kohdeyritykseen on enimmillään noin 6 miljoonaa euroa. Jatkosijoitukset riippuvat yritykselle asetettujen liiketoimintatavoitteiden saavuttamisesta.

Lisätiedot:
Open Ocean Capital Oy
Tom Henriksson
Puhelin: +358 500 200 100
tom (at) openoceancapital.com

Open Ocean Capital on varhaisen vaiheen pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa eurooppalaisiin avointa lähdekoodia ja yhteisöllisiä yrityspalveluja kehittäviin kasvuyrityksiin. Open Ocean oli vuonna 2008 Sun Microsystemsille miljardilla dollarilla myydyn MySQL AB:n merkittävä omistaja. MySQL-taustansa vuoksi Open Ocean pystyy tarjoamaan koeteltua käytännön kokemusta rahoittamiensa yritysten johdolle. Sitä luotsaavat partnerit Patrik Backman, Ralf Wahlsten ja Tom Henriksson sekä Michael ”Monty” Widenius, MySQL-tietokannan alkuperäinen kehittäjä ja MySQL AB:n perustaja. Open Ocean Fund Three Ky:n tukijana on Euroopan Unionin CIP-ohjelma.  www.openoceancapital.com

Commerce Guys tarjoaa keskisuurille ja suurille yrityksille joustavia, skaalautuvia sekä tietoturvallisia ohjelmistoja, modernien eCommerce verkkopalveluiden kehittämiseksi. Drupal Commerce on avoimeen lähdekoodiin perustuva vaihtoehto kalliille ja joustamattomille eCommerce ohjelmistoille. Commerce Guys on lyhyessä ajassa vakiinnuttanut johtoasemansa Drupal Commerce-pohjaisissa eCommerce ohjelmistojen kehittäjänä. Yli 10.000 verkkopalvelua ovat jo rakentaneet verkkokauppapaikkansa Drupal Commercella. Commerce Guys:in kotipaikka on Pariisi, Ranska. www.commerceguys.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs