Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietokoneet » Lappeenrannan paikallisliikenteen bussien kulkua voi seurata reaaliaikaisesti älysovelluksesta

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan paikallisliikenteen bussien kulkua voi seurata reaaliaikaisesti älysovelluksesta

Tiedote.
Julkaistu: 17.12.2015 klo 08:54
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan bussit -älysovellus kertoo reaaliaikaisesti, missä Lappeenrannan paikallisliikenteen linja-autot ovat parhaillaan menossa. 

Tietohallintopäällikkö Juuso Mikkonen kuvailee mobiilisovellusta tervetulleeksi uudeksi palveluksi kuntalaisille. 

– Nyt ei enää tarvitse pysäkillä pähkäillä ja kysellä, joko bussi ehti mennä. Sovellus kertoo, missä se parhaillaan ajaa. Ja jos myöhästyi edellisestä, voi tarkistaa, missä seuraava on tulossa, Mikkonen havainnollistaa. 

Lappeenrannan kaupungin tavoitteena on löytää kuntalaisia kiinnostavia ja helppokäyttöisiä palveluratkaisuja, joissa hyödynnetään avoimia tietovarantoja, ja näin tarjota entistä parempaa palvelua kuntalaisille. 

– Kaupungin omat tietojärjestelmät tuottavat jatkuvasti tietoja, joita voidaan valjastaa kuntalaisten arkea helpottaviksi palveluiksi. Bussisovellus ehti ensimmäisenä arkisena kuntalaispalveluna käyttöön, ja siitä keskustellaan jo vilkkaasti sosiaalisessa mediassa. 

Lappeenrannan kaupunki kehitti bussisovelluksen yhteistyössä Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja paikallisen ohjelmistoalan yrityksen OCTO3 Oy:n kanssa. 

Sovellus on ladattavissa Android- ja IOS-käyttöjärjestelmää käyttäville älypuhelimille Play-kaupan ja AppStoren kautta nimellä ”Lappeenrannan bussit”. Sovelluksesta julkaistaan myöhemmin myös Windows-puhelimiin sopiva versio. 

Sovelluksen kehittäminen sai alkunsa EAKR-rahoitteisen ”Avoimilla ratkaisuilla kasvua ja vaikuttavuutta alueelle” -hankkeen yhteydessä. OCTO3 Oy valittiin yhteistyökumppaniksi kilpailutuksella. 

Lisätietoja: 

Tietohallintopäällikkö Juuso Mikkonen, Lappeenrannan kaupunki, puh. 040 662 1558, juuso.mikkonen@lappeenranta.fi
Projektipäällikkö Ilkka Toivanen, OCTO3 Oy, puh. 040 554 1173, ilkka.toivanen@octo3.fi
Professori Jari Porras, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, puh. 0400 555 427, jari.porras@lut.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs