Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietokoneet » Kutsu Roskan uskomaton elämä -dokumenttielokuvasarjan ennakkonäytökseen ja näyttelyyn

IBM

Kutsu Roskan uskomaton elämä -dokumenttielokuvasarjan ennakkonäytökseen ja näyttelyyn

Kutsu.
Julkaistu: 18.04.2012 klo 09:52
Julkaisija: IBM

Tervetuloa medialle järjestettävään

ROSKAN USKOMATON ELÄMÄ -DOKUMENTTIELOKUVASARJAN
ENNAKKONÄYTÖKSEEN JA NÄYTTELYYN


Osana designpääkaupunkivuotta IBM, Helsingin kaupungin rakennusvirasto ja dokumentaristi John Webster julkaisevat dokumenttielokuvasarjan, joka tarkastelee kaupunkilaisten arkea tuoreesta perspektiivistä. Nyt julkaistava dokumenttielokuvasarja käsittelee vapun lähestyessä ajankohtaista aihetta, roskaamista, uudella tavalla – yksittäisen roskan näkökulmasta.

Elokuvien lisäksi hankkeen keskiössä on kyselytutkimus, johon osallistui noin 700 vastaajaa. Kyselyyn vastanneet arvioivat oman kaupunginosansa siisteyttä ja omaa roskaamiskäyttäytymistään. Vastausten perusteella yli 75% ei roskaa koskaan, ja vain 1% tunnusti suorastaan sotkevansa. Hyvä tulos, mutta valitettavasti totuus on toinen. Katujen ja puistojen puhtaanapitoon käytettävä vuosittainen summa on melkoinen. Tätä mielenkiintoista ilmiötä tutkittiin ja analysoitiin tarkemmin.

Lehdistötilaisuudessa projektin tekijät kertovat analyysin tuloksista ja elokuvien synnystä. Miten eri tyyleillä aihetta käsittelevät elokuvat ovat syntyneet, ja mitä eri lähteistä yhdistetty data kertoo – olemmeko vieraina omassa kaupungissamme?

AIKA: tiistaina 24.4. klo 13.00-14.30
PAIKKA:
WDC Helsinki 2012 Studio, Aleksanterinkatu 16, Helsinki

Ensi-esityksensä keskiviikkona 25.4.2012 saavassa dokumenttielokuvasarjassa interaktiivisuus tavoittaa katsojansa eri tasoilla: perinteisesti katsojana, mutta myös aktiivisena toimijana ja tiedon etsijänä. Käsiteltävään aiheeseen voi sukeltaa pintaa syvemmälle tarkastelemalla ja tutkimalla elokuvan sisään sijoitettua havainnollistavaatietoa. Jokapäiväiset, pieneltäkin tuntuvat päätökset ja valinnat vaikuttavat kaupunkikokonaisuuteen.

Tervetuloa!

IBM - Helsingin kaupungin rakennusvirasto - WDC Helsinki 2012

Lisätiedot, ilmoittautuminen tilaisuuteen ja haastattelupyynnöt:
IBM Viestintäosasto / Pia Posio
puh. (09) 459 5900
ibmficom@fi.ibm.com

roskanuskomatonelama.fi
facebook.com/roskanuskomatonelama

Twitter: @roskanelama, #rue_fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs