Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietokoneet » KORJATTU: Turun AMK järjestää avoimen tietoturvapäivän

Turun ammattikorkeakoulu

KORJATTU: Turun AMK järjestää avoimen tietoturvapäivän

Kutsu.
Julkaistu: 24.02.2015 klo 11:14
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Jatkuvat tietomurrot, verkossa tapahtuvat huijausyritykset, uutisointi verkkovakoilusta ja palvelunestohyökkäykset, jotka estävät jopa pankkien toiminnan, nakertavat ihmisten luottamusta digitaaliseen asiointiin.

Turun AMK järjestää yrityksille ja yhteisöille avoimen tietoturvapäivän, jossa mm. uutisista kuultuihin aiheisiin etsitään vastauksia ja näkökulmia. Nyt jo seitsemännen kerran järjestettävässä tapahtumassa teemana on tunnistaminen ja turvallinen tulevaisuus.

– On ensiarvoisen tärkeää, että viranomaiset ja yritykset pystyvät luomaan turvalliset puitteet, jotta tietoyhteiskunnan hyödyt pystytään tuomaan ihmisten käyttöön, miettii yliopettaja Jarkko Paavola Turun AMK:sta.

Tietoturvapäivän aikana eri asiantuntijat luennoivat ajankohtaisista, tietoturvaan liittyvistä aiheista. Tänä vuonna yleisö kuulee puhujina mm. Fujitsun, F-Securen ja Väestörekisterikeskuksen edustajia.
 

TERVETULOA TIETOTURVAPÄIVILLE

      keskiviikkona 4.3. klo 12.15–17.00

Turun AMK, Lemminkäisenkatu 30

 
Mistä puhutaan, kun puhutaan tietoturvasta?

Tietoturvan merkitys kasvaa vauhdilla sitä mukaa kun yhteiskunta tulee yhä riippuvaisemmaksi ICT-palveluiden toimivuudesta. Kaikkien yhteiskunnan toimijoiden kyberosaamista ja -ymmärrystä tulee parantaa, jotta uhkiin on mahdollista varautua.

– Laitekannat ja järjestelmät yrityksissä sekä yksityisillä käyttäjillä ovat monipuolistumassa, ja uusi teknologia tuo jatkuvasti haasteita tietoturvalle. Esimerkiksi mobiililaitteiden yleistyminen on tuomassa tietokoneista tutut tietoturvauhat myös älypuhelimiin ja tabletteihin. Tietoturvan heikoin lenkki on ihminen, koska tietoturvaosaaminen ja -tietoisuus eivät yhteiskunnassa ole vielä riittävällä tasolla, toteaa Paavola.

Turun AMK järjestää tietoturvapäivän yhteistyössä VTSKY:n ja Turku Science Parkin kanssa.


Lisätiedot:

Matti Kuikka, koulutusvastaava, Turun AMK, p. 040 355 0366

Jarkko Paavola, yliopettaja, Turun AMK, p. 040 355 0335

Juho Mäkelä, viestintävastaava, Turun AMK, p. 040 861 3883, juho.makela@students.turkuamk.fi

Ilmoittautuminen tietoturvapäivälle sekä tarkempi aikataulu löytyvät osoitteesta: http://www.tietoturvapaiva.fi


Kutsuun tehdyt muokkaukset: Puhujiin lisätty Väestörekisterikeskus. Lisätiedonantajien titteleitä päivitetty. Lisätty yhteistyö VTSKY:n ja Turku Science Parkin kanssa.

 

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs