Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Vuoden 2016 Mensa-palkinto aivonystyröitä stimuloivalle tiedekeskus Heurekalle

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Vuoden 2016 Mensa-palkinto aivonystyröitä stimuloivalle tiedekeskus Heurekalle

Tiedote.
Julkaistu: 17.10.2016 klo 09:10
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Suomen Mensa ry lehdistötiedote palkinnon luovutuspäivänä 15.10.2016:

Suomen Mensa ry on myöntänyt vuoden 2016 Mensa-palkinnon tiedekeskus Heurekalle kiitoksena pitkäjänteisestä työstä oivaltamisen ja oppimisen hyväksi.

Tiedekeskus Heureka on jo usean vuosikymmenen ajan keskittynyt stimuloimaan lasten, nuorten ja aikuistenkin aivonystyröitä tavoitteenaan inspiroida ja innostaa uuden oppimiseen. Heurekan toiminta perustuu vahvasti tutkimukseen ja tieteeseen ja Vantaalla sijaitseva tiedekeskus on matalan kynnyksen portti tieteisiin. Heurekan vaihtelevat näyttelyt ovat vuosien varrella tarjonneet paljon kiinnostavia sisältöjä eri teemoista, joiden parissa vieraat viihtyvät, oppivat uutta ja pääsevät myös kokeilemaan haastaen samalla itsensä eri osa-alueilla. Heurekassa voi vierailla kerta toisensa jälkeen ja joka kerralla löytää jotain uutta.

Suomen Mensa ry palkitsee vuosittain Mensa-palkinnolla yhteiskunnallisesti ansioituneen yhteisön, ryhmän tai henkilön, joka on edistänyt älykkyyden tunnistamista, lahjakkuuden hyödyntämistä, jakanut osaamistaan tai tukenut toiminnallaan merkittävästi asioita, joiden puolesta Mensa toimii.

– Maailma on tällä hetkellä täynnä tietoa, joten oleellisen löytäminen ja sen ymmärrettäväksi tekeminen on koko ajan tärkeämpää. Heureka tekee jatkuvaa työtä innostaakseen ja sivistääkseen, kommentoi Suomen Mensa ry:n puheenjohtaja Tiina Tolonen, ja jatkaa:

– Näin Mensan juhlavuonna palkitsemme ilolla jo pitkän aikaa tärkeää työtä tehneen ja kuitenkin ajan mukana itseänsä kehittäneen organisaation.

– Mensa-palkinto on Heurekalle mieluinen ja arvokas tunnustus. Oivaltamisen ilon jakaminen aina uusien sukupolvien kanssa on äärimmäisen motivoivaa. Heureka on tuottanut iloa ja innostusta tieteeseen ja sen soveltamiseen jo yli neljännesvuosisadan. Mensa-palkinto kertoo meille, että tiede ja tieteen merkityksen ymmärtäminen on oleellisen tärkeää yhteiskunnassa juuri nyt. Ymmärrys tieteestä vaikuttaa oleellisesti käsitykseemme siitä, mikä on totta ja millä globaalit, vaikeimmat ongelmat ratkaistaan, toteaa Heurekan toimitusjohtaja Tapio Koivu, ja jatkaa:

– Kiitos tunnustuksesta kuuluu kaikille niille heurekalaisille, jotka ovat vuosien varrella olleet täydellä sydämellään luomassa kansainvälisesti tunnustettua ja arvostettua tiedekeskusta, ja etenkin niille, jotka paraikaa kehittävät laajenevaa ja uudistuvaa Heurekaa. Kiitos kuuluu myös yleisöillemme.

Palkinto jaettiin Mensan syyskokousviikonlopun yhteydessä Helsingissä lauantaina 15.10.2016.

Lisätiedot:
Tapio Koivu, Heurekan toimitusjohtaja, tapio.koivu(at)heureka.fi, puh. 050 5160 664
Tiina Tolonen, Suomen Mensa ry:n puheenjohtaja, tiina.tolonen(at)mensa.fi, puh. 040 529 2905

 

Mensa lyhyesti
Mensa on kansainvälinen järjestö, jonka tärkeimmät tavoitteet ovat älykkyyden tunnistaminen ja sen hyödyntämiseen liittyvän tiedon edistäminen esimerkiksi tukemalla älykkyystutkimusta. Maailmanlaajuisesti järjestössä on noin 125 000 jäsentä. Suomen Mensa ry on perustettu vuonna 1966 ja tänään Suomessa mensalaisia on 3 000, joista miehiä on 70 % ja naisia 30 %. Jäseneksi voi liittyä kuka tahansa, joka saavuttaa Mensan järjestämässä älykkyystestissä paremman tuloksen kuin 98 % väestöstä. Mensa tarjoaa jäsenilleen älyllisen ja sosiaalisen ympäristön sekä aktiivista toimintaa ympäri Suomea. www.mensa.fi

 

Tiedekeskus Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Heurekassa voi kokea oivaltamisen iloa vuorovaikutteisissa näyttelyissä, planetaariossa, oppimisohjelmissa ja tapahtumissa. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on keskimäärin lähes 300 000 vuosittain. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs