Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Uusia innovaatioita palkittiin Centriassa

Centria-ammattikorkeakoulu

Uusia innovaatioita palkittiin Centriassa

Tiedote.
Julkaistu: 29.04.2013 klo 11:38
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria ammattikorkeakoulussa maaliskuussa järjestetty Idusta innovaatioksi -kilpailu on ratkennut. Opiskelijoiden sarjan voittajaksi selvisi mediatekniikan opiskelija Jani Hourunrannan idea ”Automated Health Care System -järjestelmä diabeteksen omahoitoon”. Henkilökunnan sarjan voittajaksi valittiin yliopettaja Veikko Braxin ideat ”Kirkkoarkkitehtuurin videokuvaus sisältä” ja ”Pistepilvien yhdistäminen ja tulkinta”.

Kilpailuun jätettiin määräaikaan mennessä 24 hakemusta, joista 14 tuli opiskelijoilta ja 10 henkilökunnalta. Kilpailun arviointiraadin muodostivat tutkimus- ja kehitysjohtajat Lasse Jansson ja Vesa Martinkauppi. Valinnoissa painotettiin hyvää ideaa, idean eteen tehtyä tutkimustyötä sekä omistajan osaamista idean jatkokehittämiseen.

Hourunrannan ideassa terveydenhoitoon yhdistetään langatonta anturointia, tiedonsiirtoa ja älypuhelinsovellusta. Idea pyrkii helpottamaan diabeteksen omahoitoa tallentamalla mittaustietoa älypuhelinsovellukseen ja tuomalla sovellukseen olennaista tietoa sairauden hoitoon liittyvistä tekijöistä, kuten liikunnasta ja ravinnosta. Arviointiraati totesi perusteluissaan, että Hourunranta on tutkinut menetelmää hiljattain valmistuneessa opinnäytetyössään. Lisäksi hänellä nähtiin olevan asiantuntemusta tuoteinnovaation kehittämiseen.

Braxilta valittiin kaksi ideaa, joissa molemmissa hyödynnetään tekniikkaa uusilla käyttösovelluksilla rakennusten tai maaston muotojen digitaaliseen tallentamiseen. Toisessa ideassa videokuvausta hyödynnetään virtuaalisen mallin muodostamisessa kirkkorakennuksen sisätiloista. Toisessa ideassa on ajatuksena yhdistää eri mittaustekniikoilla tuotettua dataa yhdeksi, entistä tarkemmaksi maantieteelliseksi malliksi. Arviointiraadin mukaan molempia ideoita on teknologian tasolla tutkittu jo nyt ja Braxilla todettiin olevan paljon osaamista kyseisten tekniikoiden hyödyntämiseen.

Idusta innovaatioksi -kilpailu liittyy Keksintösäätiön Tuoteväyläpalveluun, jossa kriteerit täyttäviä ideoita voidaan arvioida ja jatkokehittää ulkopuolisen asiantuntijan avulla. Nyt valitut voittajat palkittiin matkapuhelimella ja kaikki kolme ideaa lähetetään Tuoteväyläpalveluun, jossa niille voidaan teettää Keksintösäätiön kustannuksella asiantuntijaselvityksiä jopa 5000 euron arvosta.

 

Lisätietoja:
Tutkimus- ja kehitysjohtaja Vesa Martinkauppi, vesa.martinkauppi@centria.fi, 044 449 2707
Viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkila@centria.fi, 044 725 0086

Centria ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy ja rinnakkaistoiminimi Centria yrkeshögskola Ab. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuuri aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2013

 

Koulutusohjelmia                                   15

Aloituspaikkoja 2013                              492

Opiskelijoita                                          2852

Tutkintoja 2012                                     528

Henkilöstömäärä                                   293

Kokonaistuotot 2012                              28 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs