Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Univar tuo Skandinavian markkinoille ympäristöystävällisen Viscon™ polttoaineen lisäaineteknologian

Univar

Univar tuo Skandinavian markkinoille ympäristöystävällisen Viscon™ polttoaineen lisäaineteknologian

Tiedote.
Julkaistu: 21.08.2013 klo 13:30
Julkaisija: Univar

Tukholma, Ruotsi, 21. elokuuta 2013 – Maailman johtaviin kemikaalien jälleenmyyjiin lukeutuva Univar ilmoitti tänään edustavansa nyt myös parhaiten testattua ympäristöystävällistä polttoaineen lisäaineteknologiaa. Viscon™ Fuel Treatment -teknologia on peräisin Yhdysvalloista, jossa sen ovat hyväksyneet ympäristösuojeluvirasto EPA, California Air Resources Board (CARB) ja Texas Commission for Environmental Control (TCEQ).

 

Viscon parantaa polttoaineen reologisia ominaisuuksia, mikä puolestaan tehostaa palamisprosessia entistä pienemmällä polttoaineen kulutuksella ja vähentää hiukkas-, typpioksidi- (NOx) ja hiilidioksidipäästöjä (CO2). Teknologiasta on etua erityisesti paljon polttoainetta kuluttaville teollisuuden aloille, sillä tuote pidentää koneiden käyttöikää ja vähentää noen muodostusta suodattimissa. Molemmat ominaisuudet vähentävät koneiden kunnossapitokustannuksia ja seisonta-aikaa. Tuotetta voidaan käyttää kaikenlaatuisissa bensiineissä, dieselöljyissä ja raskaissa polttoöljyissä ja siten parantaa yleisesti ilmanlaatua ja polttoainetehokkuutta.

 

 "Viscon on tällä hetkellä markkinoiden vakuuttavimpia tuotteita, joten esittelemme sen erittäin mielellämme asiakkaillemme", sanoo Univar EMEAn johtaja Nigel Hayes. "Uskomme tämäntyyppisen innovatiivisen teknologian tulevan entistä tärkeämmäksi, kun päästöjen vähentämistä koskeva lainsäädäntö kiristyy ja paine säästää polttoainetta kasvaa. Visconilla on hyvät edellytykset tarjota ratkaisut näihin molempiin haasteisiin."

 

Visconilla on myös esittää vaikuttava joukko todistuksia ja hyväksyntiä: CARB teki yhdeksänvuotisen tutkimuksen todentaakseen Visconin kyvyn vähentää hiukkaspäästöjä jopa 49 prosentilla dieselkäyttöisissä koneissa. Johtopäätöksenä oli, että saavutetut hyödyt edistävät ilmanlaatua ja yleistä terveyttä. Texasissa Visconia ovat käyttäneet menestyksellisesti öljy-yhtiöt, kuten Motiva ja Valero, jotka noudattavat TCEQ-viranomaisten TexLED (Texas Low Emission Diesel) -ohjelmaa. Yhtiöiden NOx-päästöjen on todettu vähentyneen jopa 20 prosenttia.

 

Nyt kun Viscon vauhdittaa menoa päivittäin jo yli kolmessa miljoonassa koneessa, turvalliseksi todettu tuote on alkanut kiinnostaa asiakkaita eri teollisuuden aloilla, kuten kuljetusalalla, kaivos- ja metsäteollisuudessa, rakentamisessa ja merenkulussa, joilla pyritään määrätietoisesti vähentämään haitallisia päästöjä ja polttoaineen kulutusta.


Skandinavian maiden hallitusten edistäessä NOx- ja hiukkaspäästöjä vähentävän teknologian käyttöönottoa verokannustinohjelmin Univar on jo herättänyt suurta kiinnostusta teollisuuden johdossa. Parhaillaan valmisteilla ovat ensimmäiset polttoainetestaukset kaivos- ja merenkulkusektorin asiakkaiden kanssa.


Tietoja Univarista

Univar on yksi maailman johtavista teollisuus- ja erikoiskemikaalien jälleenmyyjinä toimivista yrityksistä. Univarilla on yli 3 500:n kemikaalituottajan edustus, joten yrityksellä on tarjota 115 000:n asiakkaan asiakaskunnalleen täysi tuotevalikoima. Univarin jälleenmyyntiverkosto käsittää yli 260 toimipaikkaa eri puolilla Pohjois-Amerikkaa, Eurooppaa, Aasian ja Tyynenmeren aluetta sekä Latinalaista Amerikkaa. Lisäksi yrityksellä on myyntikonttoreita Itä-Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa. Vuonna 2011 Univarin liikevaihto oli 9,7 miljardia Yhdysvaltain dollaria. Lisätietoja: www.univar.com

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs