Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Tuore tutkimus: Strategiatuntemus on kadoksissa Suomalaisyrityksissä: Vain 13% johdosta ja 2 % työntekijöistä tuntee strategiansa

Kissconsulting Oy

Tuore tutkimus: Strategiatuntemus on kadoksissa Suomalaisyrityksissä: Vain 13% johdosta ja 2 % työntekijöistä tuntee strategiansa

Tiedote.
Julkaistu: 13.04.2016 klo 05:30
Julkaisija: Kissconsulting Oy

Strategiatuntemus on hukassa suomalaisyrityksissä

Suomalaisten yhtiöiden strategioiden ymmärrys niin henkilökunnan, kuin johdon keskuudessa on heikolla tasolla. Laajan tutkimuksen mukaan vain 13% johdosta ja 8% keskijohdosta pystyy ilmaisemaan yhtiön strategian niin kuin se on yhtiössä virallisesti määritelty. Työntekijätaholla strategian tunnettuus on enää 2% tasoa. Jos johto ei tunne tai muista strategiaa, miten voidaan olettaa, että työntekijätkään tietäisivät sen?

KTM Maarika Maury on tutkimuksessaan kartoittanut sitä, miten hyvin yhtiön ylin johto, keskijohto ja muu henkilökunta tuntevat oman yrityksensä strategian. Tutkimuksessa oli mukana 150 erikokoista organisaatiota useilta toimialoilta. Vastaajina lähes 10.000 työntekijää kaikilta organisaatioden tasoilta varastotyöntekijöistä pörssiyhtiöiden toimitusjohtajiin. Tutkimustulos on Vaasan Yliopistossa valmistuvan väitöstutkimuksen osatulos.

Tutkimuksen mukaan suomalaisyhtiöissä strategiat on yleisesti hyvin kirjattu ja julkaistu. Myös osallistaminen strategisten painopisteiden laatimiseen on nykyään runsasta. ”Todellinen vaikutus jää kuitenkin usein hyvin pieneksi, koska vain harva työntekijä aidosti ymmärtää yhtiön tavoitteet ja keinot niiden saavuttamiseksi.” Maarika Maury sanoo.” Huolestuttavinta on se, että johtokaan ei tunne strategiaansa. Näin saatetaan olla tilanteessa, jossa johtoryhmäläiset viestivät arjessa strategisista painopisteistä eri tavalla. "Jos esimies ei tunne strategiaa, ei hän vie sitä arjessa eteenpäin. Jos työntekijät eivät tunne strategiaa riittävästi, toimenpiteitä strategian edistämiseksi ei tapahdu.” muistuttaa Maarika Maury tutkimuksen tuloksen merkityksestä organisaatioille.

Organisaatiot ovat kuitenkin tilanteissa, jossa selkeällä ja yhteisellä strategialla on entistä suurempi merkitys. Tutkittu tosiasia on, että ne yritykset, joissa strategia tunnetaan, menestyvät parhaiten.

Haastattelut sekä lisätietoa ja aineistoa tutkimuksesta ja sen tuloksista. 

Maarika Maury Puh. 050 590 0412

maarika@kissconsulting.fi

Tutkimuksen tekijä KTM Maarika Maury työskentelee Kissconsulting Oy:n toimitusjohtajana sekä tekee tutkimustaan Vaasan Yliopistoon. Maarikalla on 25 vuoden kokemus suomalaisyhtiöiden kanssa tehdystä arvo- ja strategiatyöstä ja hän on uransa aikana valmentanut menestyksekkäästi sadoissa suomalaisyrityksissä. Erityspainopisteenä on auttaa yritysiä ja organisaatioita kirkastamaan strategiat sellaisiksi, että ne on helppo viedä käytäntöön.

Liitetiedostot

Kissconsulting Oy on 1990 perustettu liikkeenjohdon konsultointi- ja valmennusyritys. Kissconsulting toteuttaa asiakkaiden tarpeisiin räätälöityä konsultointia ja yritysvalmennuksia tähdäten asiakkaan menestykseen. Kissconsulting on mukana asiakkaan arjessa ja toimii valmennuskumppanina asiakkaan kanssa läpi koko prosessin ajan varmistaen, että valmennuksen anti muuttuu toiminnaksi. Uskomme yksinkertaisuuteen, arkeen ja tekojen merkitykseen. www.kissconsulting.fi

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs