Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Tampereen ammattikorkeakoulun yt-neuvottelut päättyivät

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulun yt-neuvottelut päättyivät

Tiedote.
Julkaistu: 23.11.2015 klo 12:47
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulun yhteistoimintaprosessi päättyi 23.11.2015 pidettyyn viimeiseen neuvotteluun. Yt-menettely käynnistyi lokakuun alussa, koska TAMK joutuu sopeuttamaan toimintojaan pienentyvään valtionrahoitukseen. Menojen sopeuttamistarve vuoden 2016 budjettiin on noin 3,3 miljoonaa euroa, jotta TAMKin talous on kestävällä pohjalla.

Yhteistoimintaneuvotteluissa valmistellut henkilömuutosvaikutukset ovat vuonna 2016 enintään 32 henkilötyövuotta, mikä tarkoittaa koko vuoden 2017 voimassa olevana enintään 55 henkilötyövuotta. Opetushenkilöstön osalta vaikutukset ovat enintään neljä henkilötyövuotta ja muun henkilöstön osalta enintään kahdeksan henkilötyövuotta. Yhteisvaikutukseen sisältyy myös yhdeksän henkilötyövuoden verran eläköitymisiä ja määräaikaisten työsuhteiden vähentämistä 11 henkilötyövuodella kohdistuen pääasiassa opetushenkilöstöön.

- Sovellamme kaikkia vaihtoehtoisia toimenpiteitä, joilla henkilöstövaikutuksia saadaan vähennettyä. Neuvotteluiden aikana on sovittu myös muista kuin henkilöstöön kohdistuvista säästöistä. Vuoden 2016 talousarvioon sisältyy 1,3 miljoonan euron verran taloudellista sopeuttamista mm. palvelujen ostoissa, tila- ja kiinteistökustannuksissa sekä IT-kustannuksissa. Kuluja karsimalla ja toimintatapamuutoksilla pyrimme merkittävään ja pitkävaikutteiseen kustannusten alentamiseen, koska valtion perusrahoituksen väheneminen näyttää jatkuvan useita vuosia eteenpäin, rehtori Markku Lahtinen sanoo.

- Sopeuttamistoimet tähtäävät siihen, että TAMK on jatkossakin kilpailukykyinen ja vetovoimainen Tampereen seudun kehittäjä. Strategiamme mukaisesti painotamme erityisesti kansainvälisen maksullisen koulutuksen ja valittujen painopistealojen TKI-toiminnan lisäämistä. Muita keskeisiä kehittämisteemojamme lähivuosina ovat toimintojen digitalisoiminen ja Tampere3-yhteistyö.

Tulevista rakenteellisen kehittämisen suuntaviivoista ja tavoitteista vuosille 2017–2020 sovitaan opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa käytävissä neuvotteluissa syksyllä 2016.

Tampereen ammattikorkeakoulussa opiskelee noin 10 000 opiskelijaa seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilöstöä vuoden 2014 lopussa oli 717, joista opetushenkilöstöä 401 ja muuta henkilöstöä (TKI-toiminta, tukipalvelut) 316.


Lisätiedot:
- rehtori Markku Lahtinen, p. 050 524 6525, markku.lahtinen@tamk.fi
- henkilöstöjohtaja Merja Jortikka, p. 040 869 6100, merja.jortikka@tamk.fi


Aiheesta aiemmin:
Tampereen ammattikorkeakoulu aloittaa yt-menettelyn

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta 10 000 opiskelijalle seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 700. www.tamk.fi

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs