Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Suomenselän ja Kainuun metsäpeurakannat vakaat

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Suomenselän ja Kainuun metsäpeurakannat vakaat

Tiedote.
Julkaistu: 28.03.2013 klo 08:57
Julkaisija: Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Helikopterilla tehdyissä lentolaskennoissa nähtiin Suomenselällä 1 065 ja Kainuussa 793 metsäpeuraa. Suomenselällä metsäpeurakanta on ollut vakaa jo vuodesta 2003 lähtien. Kainuussa metsäpeurakannan kiivain taantuminen näyttää tasaantuneen. Laskennat tehtiin yhdessä Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen ja Suomen riistakeskuksen aluetoimistojen kanssa maaliskuun alussa.

Metsäpeurojen yksilömäärät tarkistettiin jokaisesta laumasta otettujen valokuvien avulla. Tämän vuoksi Suomenselän metsäpeurakannan kooksi varmistui 1065 yksilöä aiemmin ilmoitetun 1077 metsäpeuran sijaan.

Suomenselällä vasoja oli koko metsäpeurakannasta noin 15 prosenttia ja Kainuussa noin 15,5 prosenttia. Vasaosuudet olivat siis suhteellisen hyvät. Myös ensi talvelle voidaan odottaa vakaita kantoja, jos aikuiskuolevuus pysyy kohtuullisena ja vasatuotto normaalina.

Metsäpeurojen talvikannat arvioitiin lentolaskentana edellisen kerran Suomenselällä 2011, jolloin kannankoko oli 1076 yksilöä. Kainuussa lentolaskennat tehtiin edellisen kerran vuonna 2012. Tällöin lentolaskennoissa nähtiin 840 metsäpeuraa.

Lue lisää Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen verkkosivuilta:
http://www.rktl.fi/riista/riistavarat/kainuun_suomenselan_metsapeurat.html

Kuva: Petri Timonen

Lisätietoja Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksesta:
tutkija Antti Paasivaara, puh. 040 674 7602

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tuottaa luotettavaa ja korkealaatuista tietoa luonnonvaroista päättäjille, elinkeinoille, alan ammattilaisille sekä kansalaisille. Lisätietoa: http://www.rktl.fi/,  s-posti: viestinta@rktl.fi 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs