Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Professorinimityksiä Oulun yliopistossa

Oulun yliopisto

Professorinimityksiä Oulun yliopistossa

Tiedote.
Julkaistu: 14.01.2015 klo 13:07
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto
Tiedote 14.1.2015

Professorinimityksiä Oulun yliopistossa

Kari Alenius yleisen historian professoriksi

Filosofian tohtori, dosentti Kari Alenius on nimitetty Oulun yliopiston yleisen historian professoriksi erityisalana kulttuurinen ja kansainvälinen vuorovaikutus.

Kari Alenius (s. 28.10.1966, Rovaniemi) on väitellyt filosofian tohtoriksi Oulun yliopistossa 1996. Dosentiksi hänet on nimitetty 1997. Alenius on työskennellyt tutkijana, amanuenssina ja yliassistenttina Oulun yliopistossa vuodesta 1993. Vuodesta 2008 hän on toiminut yliopistonlehtorina.

Alenius on tutkinut ja julkaissut runsaasti tieteellisiä artikkeleita itäisen Euroopan ja erityisesti Baltian historiasta sekä etnisten suhteiden ja vähemmistöjen historiasta. Lisäksi hän on tutkinut mielikuvia ja niiden merkitystä kulttuurien ja ihmisyhteisöjen välisissä suhteissa, kuten propagandan ja informaatiosodankäynnin historiaa.

Marko Huttula fysiikan professoriksi

Filosofian tohtori, dosentti Marko Huttula on nimitetty kutsusta Oulun yliopiston fysiikan, erityisesti kokeellisen elektronispektroskopian professoriksi.

Marko Huttula (s. 25.5.1975, Alajärvi) on väitellyt filosofian tohtoriksi Oulun yliopistossa 2004. Dosentiksi hänet on nimitetty 2007. Hän on työskennellyt eri tutkimus- ja opetustehtävissä Oulun yliopistossa vuodesta 1996 ja toiminut useita jaksoja vierailevana tutkijana alansa ulkomaisissa tutkimuslaboratorioissa. 2009–2012 hän työskenteli Suomen Akatemian akatemiatutkijana ja on sen jälkeen toiminut määräaikaisena professorina Oulun yliopistossa.

Marko Huttula tutkii eri spektroskopian menetelmien avulla materiaalien ominaisuuksia molekyyli- ja atomitasolla kohteena muun muassa nanopartikkelit, raskasmetalliyhdisteet sekä atomi- ja molekyyliryppäät eli klusterit. Huttulan johtama tutkimusryhmä tekee monipuolista aineen rakenteen kokeellista ja laskennallisteoreettista tutkimusta hyödyntäen erityisesti synkrotronisäteilyherätteistä spektroskopiaa. Huttula osallistuu aktiivisesti spektroskopian tutkimusmenetelmien kansainväliseen kehitystyöhön ja koordinoi Suomen kansallista osallistumista MAX IV -synkrotronisäteilylaboratorion laitteistojen rakennusvaiheeseen. Huttulan tutkimusryhmä on ollut aktiivinen myös perustutkimuksesta nousevien innovaatioiden saralla esimerkiksi toiminnallisten luuimplanttimateriaalien kehittämisessä ja spektroskopian teollisessa hyödyntämisessä.

 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs