Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Pohjoisen ihmisten hyvinvoinnista huolehtiminen tärkeää myös tulevaisuudessa

Oulun yliopisto

Pohjoisen ihmisten hyvinvoinnista huolehtiminen tärkeää myös tulevaisuudessa

Tiedote.
Julkaistu: 03.06.2015 klo 10:16
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto, Thule-instituutti
Tiedote 3.6.2015

16th International Congress on Circumpolar Health 8.–12.6.2015, Oulu:

Pohjoisen ihmisten hyvinvoinnista huolehtiminen tärkeää myös tulevaisuudessa

Terveyskonferenssi kiinnittää huomiota pohjoisten ja arktisten alueiden muuttuvaan tulevaisuuteen ja muutosten vaikutuksiin ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin. 16th International Congress on Circumpolar Health – Focus on Future Health and Wellbeing -konferenssi järjestetään Oulussa 8.–12.6.2015. Se kokoaa Lasarettiin ja Rokualle noin 350 terveysalan tutkijaa, asiantuntijaa ja ammattilaista kaikista arktisista maista ja Pohjoismaista.

Tarjolla on laaja katsaus terveyteen ja hyvinvointiin liittyviin aiheisiin niin tutkijoille, opiskelijoille kuin terveydenhuollon ammattilaisille ja päättäjille. Konferenssin teemat ovat monipuoliset. Niitä ovat mm. työhön, ympäristön- ja ilmastonmuutokseen liittyvät terveys- ja hyvinvointikysymykset, luonto ja terveys, matkailuun liittyvät terveyskysymykset, terveydenhuollon kehittäminen, älykkäät terveysteknologiat (e-health) ja terveysalan koulutuksen verkostoyhteistyö arktisella alueella. Konferenssia edeltää nuorille tutkijoille suunnattu kolmipäiväinen kesäkoulu.

Ilmastonmuutos vaikuttaa ihmisten terveyteen monella tavalla

Konferenssin pääpuhujat ovat pohjoisten terveyskysymysten kansainvälisiä huippuasiantuntijoita. Pohjoisten alueiden saasteiden ympäristö- ja terveysvaikutusten tutkija Jon Øyvind Odland Norjasta puhuu arktisen alueen ympäristökemikaalien vaikutuksista ihmisten terveyteen.

Infektiotautien asiantuntija Alan Parkinson Yhdysvalloista puhuu ns. one health -konseptista, jossa tutkitaan ihmisten ja eläinten terveyttä ja niiden vuorovaikutusta (esim. punkkien välittämät taudit) ja ilmastonmuutoksen vaikutuksia infektioiden leviämiseen.

Arktisen alueen inhimillisen kehityksen raportin pääkirjoittaja Joan Nymand Larsen Islannista tekee katsauksen arktisen alueen muutoksiin ihmisten hyvinvoinnin näkökulmasta. Lisäksi käsitellään laajasti alkuperäiskansojen hyvinvointi- ja terveyskysymyksiä sekä Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa tehtäviä väestön pitkän ajan seurantatutkimuksia.

Edellisen kerran Suomessa yli 40 vuotta sitten

Konferenssilla on pitkät perinteet. Se järjestetään joka kolmas vuosi pohjoisilla alueilla International Union for Circumpolar Health (IUCH) -järjestön toimintona, edellisen kerran Alaskassa. Suomessa kongressi on järjestetty edellisen kerran vuonna 1971. Nyt pidettävästä konferenssista vastaa Nordic Society for Circumpolar Health ja paikallisena järjestäjänä toimii Oulun yliopiston Thule-instituutti yhdessä Rokua Health & Span ja kansainvälisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

Lisätietoja:

Tutkimusprofessori Arja Rautio, konferenssin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja
Arktisen lääketieteen keskus, Thule-instituutti, Oulun yliopisto, puh. 0294 483569

Haastattelujärjestelyt: suunnittelija Pirjo Taskinen, Thule-instituutti, puh. 0294 483562
sähköpostit: etunimi.sukunimi@oulu.fi

Lisätietoja puhujista ja ohjelma verkko-osoitteessa: http://icch16.oulu.fi/

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs