Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Oulun yliopiston johtama konsortio strategisen tutkimuksen neuvoston ohjelmaan

Oulun yliopisto

Oulun yliopiston johtama konsortio strategisen tutkimuksen neuvoston ohjelmaan

Tiedote.
Julkaistu: 15.09.2015 klo 11:47
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto
Tiedote 15.9.2015

 

Oulun yliopiston johtama konsortio strategisen tutkimuksen neuvoston ohjelmaan

Suomen Akatemian alaisen strategisen tutkimuksen neuvoston ensimmäisten ohjelmien hankkeet on valittu. Oulun yliopistosta on mukana professori Rauli Sventon johtamakonsortio hankkeella Cloud Computing as an Enabler of Large Scale Variable Distributed Energy Solutions.

Hankkeessa etsitään mahdollisuuksia sekä ilmastonmuutoksen torjuntaan että liiketoimintojen kehittämiseen. Tavoitteena on muodostaa hajautetun energiajärjestelmän malli, jossa uusiutuvien energialähteiden lisääntyvä käyttö yhdessä verkkojen älykkyyden ja palveluiden digitalisaation kanssa yhdistetään kustannustehokkaalla tavalla toimivaksi kokonaisuudeksi.

Oulun yliopistosta hankkeessa on mukana monitieteinen tutkimusverkosto. Sen tutkimusryhmissä yhdistyy korkean tason taloudellinen, ict-alan, digitalisaation, meteorologian ja informaatiotieteen osaaminen.

Konsortioon kuuluu tutkimusryhmiä Oulun ja Helsingin yliopistoista sekä CWC:stä (Centre for Wireless Communications), SYKE:stä, VATT:sta ja Ilmatieteen laitoksesta. Hankkeen kokonaisbudjetti on 7 miljoonaa euroa.

Strategisen tutkimuksen neuvosto valitsi 16 konsortiota ensimmäisenä käynnistyviin strategisen tutkimuksen ohjelmiin. Konsortioiden rahoitukseen käytetään 52,5 miljoonaa euroa vuosina 2015–2017.

Vuoden 2015 strategisen tutkimuksen hakuihin jätettiin 130 hakemusta. Hakemuksissa oli mukana yhteensä lähes 800 tutkimusryhmää, ja haettu rahoitus oli yhteensä yli 410 miljoonaa euroa.

Konsortiokohtaisen rahoituksen määrä päätetään lokakuussa.

Ohjelmiin valitut hankkeet

Suomen Akatemian tiedote

Lisätietoja: professori Rauli Svento, p. 0294 482912, rauli.svento@oulu.fi, viestintäjohtaja Marja Jokinen, p. 0294 484083, marja.jokinen@oulu.fi

 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs