Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Oulun yliopistolle merkittävä lahjoitus vuorialan koulutukseen

Oulun yliopisto

Oulun yliopistolle merkittävä lahjoitus vuorialan koulutukseen

Tiedote.
Julkaistu: 19.10.2012 klo 13:04
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto
Tiedote 19.10.2012

Oulun yliopistolle merkittävä lahjoitus vuorialan koulutukseen

Inari ja Reijo Holopaisen säätiö on tehnyt Oulun yliopistolle 150 000 euron lahjoituksen. Lahjoitussumma kokonaisuudessaan käytetään säätiön toiveiden mukaisesti luonnontieteelliseen tiedekuntaan perustetun taloudellisen geologian yliopistonlehtorin työsuhteen kustannuksiin. Lahjoitusta koskeva yhteistyösopimus allekirjoitettiin perjantaina 19.10.2012.

Tehty sopimus antaa Oulun yliopistolle lisäresursseja kouluttaa elinkeinoelämän tarvitsemia vuorialan osaajia ja vahvistaa yliopiston roolia kaivostoiminnan kehittämisessä ja alan tutkimuksessa.

Tehtävään liittyvä rekrytointiprosessi on viety läpi ja tehtävään on nimetty filosofian tohtori Tobias Weisenberger. Hän on aiemmin työskennellyt mm. Teksasin yliopiston taloudellisen geologian yksikössä.

Oulun yliopiston varainhankinnasta vastaava yhteyspäällikkö Sakari Jussi-Pekka pitää tehtyä lahjoitusta erinomaisena esimerkkinä siitä, miten lahjoitusvaroin voidaan tukea suoraan yliopiston ja elinkeinoelämän välistä yhteistyötä. Hän toivoo tämän tyyppisen lahjoitustoiminnan lisääntyvän.

Tieteen hyväksi tehtävien lahjoitusten verovähennysoikeus on voimassa 31.12.2012 saakka. Yksityishenkilö, yhteisö tai kuolinpesä saa vähentää puhtaasta ansiotulostaan vähintään 850 euron ja enintään 250 000 suuruisen yliopistorahastoon tehdyn lahjoituksen.

 

Lisätietoja:
Dekaani Jouni Pursiainen,
Luonnontieteellinen tiedekunta, Oulun yliopisto
0294 481 641

Yhteyspäällikkö Sakari Jussi-Pekka, Oulun yliopisto
040 546 6866

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs