Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Oulun yliopisto: Korkeakoulutuksen yhteistyömallin toteutus etenee

Oulun yliopisto

Oulun yliopisto: Korkeakoulutuksen yhteistyömallin toteutus etenee

Tiedote.
Julkaistu: 25.09.2015 klo 14:58
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto
Tiedote 25.9.2015

Korkeakoulutuksen yhteistyömallin toteutus etenee

Oulun yliopisto ehdotti kesäkuussa uudenlaista korkeakoulutuksen yhteistyömallia, jossa se yhteistyössä vaikutusalueensa ammattikorkeakoulujen kanssa uudistaisi kaikkien yhteistyöhön osallistuvien korkeakoulujen opiskelijoiden opintopolkuja. Tavoitteena on luoda yhteistyössä opintokokonaisuuksia, jotka ovat sujuvia, osaamispohjaisia, nuoria kiinnostavia ja vahvistavat työelämäyhteyksiä.

Yhteistyömallin valmistelu jatkui 23.9.2015 Oulussa pidetyssä neuvottelussa, johon osallistuivat Centria-ammattikorkeakoulun rehtori Pekka Hulkko, Diakonia-ammattikorkeakoulun rehtori Jorma Niemelä, Kajaanin ammattikorkeakoulun rehtori Turo Kilpeläinen, Lapin ammattikorkeakoulun rehtori Martti Lampela ja vararehtori Reijo Tolppi, Oulun ammattikorkeakoulun rehtori Jouko Paaso, Seinäjoen ammattikorkeakoulun rehtori Tapio Varmola sekä Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki ja koulutusrehtori Helka-Liisa Hentilä.

Neuvottelujen pohjalta tullaan valitsemaan yhteistyömallin ensimmäiset pilotit, jotka pohjautuvat yhteistyöverkoston toimijoiden omiin vahvuusalueisiin. Pilottiopintojen suunnittelussa tullaan hyödyntämään monimuoto-opetusta ja sähköisiä oppimisympäristöjä.

”Pilottien avulla voidaan kehittää myös opintojen ja opiskelukokemuksen laatua. Opiskelijoiden rekrytoinnin näkökulmasta nykyaikaiset oppimisympäristöt ovat tärkeä vetovoimatekijä”, sanoo Oulun yliopiston koulutusrehtori Helka-Liisa Hentilä.

Yhteistyömallin keskeisiä tavoitteita on vähentää opintojen keskeyttämistä ja opiskelijoiden siirtymistä oppilaitoksesta toiseen ennen tutkinnon suorittamista. Mallilla ei tavoitella nk. duaalimallin purkamista, vaan ammattikorkeakoulujen ja yliopiston yhteistyön lisäämistä nykyisen lainsäädännön puitteissa.

Lisätietoja:
koulutusrehtori Helka-Liisa Hentilä, Oulun yliopisto, puh. 0294 48 4981

 

*****
Oulun yliopiston viestintäpalvelut
Tiina Pistokoski, tiedottaja
puh. 0294 48 4091
tiina.pistokoski(at)oulu.fi

 

 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs