Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Muotoilu ja taide kohtaavat ihmismielen

Suomen Akatemia

Muotoilu ja taide kohtaavat ihmismielen

Kutsu.
Julkaistu: 21.03.2014 klo 10:11
Julkaisija: Suomen Akatemia

Ihmisen mieltä ja luovuutta pohditaan uudenlaisesta näkökulmasta Ihmisen mieli -tutkimusohjelman Handling mind -hankkeen yleisötilaisuudessa ja näyttelyssä Design Forum Showroomissa 27.3.2014 klo 15-17. Suomen Akatemian kanssa yhteistyössä järjestetyssä tilaisuudessa professorit Maarit Mäkelä, Minna Huotilainen, Pirita Seitamaa-Hakkarainen ja Erja Syrjäläinen esittelevät Handling Mind -tutkimushanketta ja kertovat sen edistymisestä.

Handling Mind on Suomen Akatemian rahoittama, Ihmisen mieli -tutkimusohjelman alainen monitieteinen tutkimusprojekti, joka yhdistää neurotieteen, psykologian, muotoilun ja kasvatustieteen lähestymistapoja kehollisen ajattelun ja luovuuden tutkimuksessa. Projektin tavoitteena on luoda uutta tietoa sosio-emotionaalisen sekä kehollisen oppimisen suhteista taiteen, käsityön ja muotoilun prosesseissa. Samalla luodaan uudenlaista tutkimustraditiota, jossa neurotiede ja muotoilu yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla.

Yleisötilaisuus järjestetään Design Forum Showroomin näyttelytilassa, jossa on esillä opiskelijatöitä kevään Design Exploration and Experimentation -kurssilta. Kurssi toimii ihmismielen tarkastelussa sekä opetuksellisena että tutkimuksellisena tasona, jossa rajapinnat luovan prosessin, muotoilun ja taiteen välillä hämärtyvät.

 

Lisätietoja:

Kutsu: http://www.aka.fi/Tiedostot/Ihmisen%20mieli/Kutsu_27.3.2014%20Design%20Forum.pdf

Ohjelmapäälliköt Tiina Jokela (puh. 029 533 5046) ja Mikko Ylikangas (puh. 029 533 5143).

 

Suomen Akatemian viestintä
Katri Nousiainen
p. 029 5335 080
katri.nousiainen(at)aka.fi

Suomen Akatemian verkkosivut www.aka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs