Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » MIWSA 2014 -INTERNATIONAL WORKSHOP

Satakunnan ammattikorkeakoulu

MIWSA 2014 -INTERNATIONAL WORKSHOP

Tiedote.
Julkaistu: 16.09.2014 klo 14:06
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Hygiene of Indoor Environments – Microbiology of Drinking Water, Surfaces and Air

Satakunnan ammattikorkeakoulun Vesi-Instituutti WANDER järjestää 17.9.2014 Porissa kansainvälisen workshopin Hygiene of Indoor Environments – Microbiology of Drinking Water, Surfaces and Air: MIWSA 2014. Lisätietoa.

Vesi-Instituutti WANDER järjestää samassa yhteydessä kick-off tapaamisen, jonka tarkoitus on käynnistää sisäympäristön hygieniaan liittyvä hankeidea EU:n suurimpaan TKI-ohjelmaan Horisontti 2020.

Satakunnan ammattikorkeakoulun Vesi-Instituutti WANDERin järjestämässä workshopissa alan huippuasiantuntijat käsittelevät sisäympäristön hygieniaa ja siihen vaikuttavia tekijöitä, unohtamatta teollisuuden ja liike-elämän näkökulmia.

17th September 2014


8.30  –  9.00 Registration and coffee

9.00  –  9.10 Opening of the seminar. Minna Keinänen-Toivola, Project Manager, Satakunta University of Applied Sciences (SAMK)/ WANDER, Finland

9.10 – 10.00 Keynote: Microbiology in indoor environments. Bill Keevil, Professor, University of Southampton, UK

10.00–10.30 HYGTECH 1&2 projects. Merja Ahonen, Senior Researcher, WANDER, Finland,

10.30–11.00 Microbial communities in the drinking water distribution systems. Tarja Pitkänen, Senior Researcher, National Institute for Health and Welfare Finland

11.00–11.30 Importance of hygienic indoor environments to health and technical solutions. Markku Pavela, M.D. Occupational Health Care, MSc. (Toxicology). Boliden Harjavalta Ltd.

11.30–12.30 Lunch                                                                                                   

12.30–13.00 Hygienic product concept. Kari Soljamo, Project Manager, ISKU Industry Ltd.

13.00–13.45 Opinions of industry, short presentations á 15 mins

  • Lassi Lahti, Manager, Technical Sales Support, Oras Group
  • Mikko Timonen, Product Manager, Bauer Watertechnology Ltd.
  • Pia Voutilainen, Director, Scandinavian Copper Development Association SCDA, and Ville Ekroos, Röntgentekno Ltd.

13.45–14.00 Coffee                

14.00–17.00 Trip to pilot buildings. Back to Pori at 17.00. After the workshop there will be a trip to two pilot buildings of the HYGTECH research; Sytytin Technology Centre (office building) and DiaVilla (senior residence home). Duration of this trip will be about three (3) hours.

Ihmiset viettävät elämästään yli 90 prosenttia sisätiloissa. Sisätiloissa ihmisten terveyttä uhkaavat erilaiset mikrobit, jotka voivat aiheuttaa vakaviakin sairauksia. Maailmanlaajuista huolta aiheuttaa muun muassa mikrobien resistenssin kasvu antibiootteja vastaan. Kosketustartunta pintojen kautta on yksi keskeinen mikrobien ja sitä kautta tautien leviämisreitti. Kosketus- ja pisaratartuntana leviävät muun muassa flunssavirukset ja vatsatautia aiheuttava norovirus.

Erilaisilla rakennuksilla ja käyttäjäryhmillä on omat hygieniatarpeensa ja -haasteensa. Etenkin suuret kiinteistöt, joissa on paljon ihmisiä, ovat vaativia kohteita hygienian kannalta. Myös rakennusten eri tilojen hygieniatarpeet vaihtelevat. Sairaalan hygieniatarve on suurempi kuin koulun ja sairaalassa taas leikkaussalin hygieniatarve suurempi kuin aulatilojen. Myös käyttäjien tarpeet ja vaikutukset sisäympäristön hygieniaan on huomioitava. Workshop kokoaa yhteen kiinteistön hygienian keskeiset tekijät ja tekniset ratkaisut.

Kiinteistön hygienian parantaminen koostuu monesta seikasta: perustekijöihin kuuluvat puhdas talousvesi (verkosto ja hanat), sisäilma (ilmanvaihto, jäähdytys) ja kosketuspinnat (hanat, pöydät, kaiteet, kahvat, hanat). Tekniset tuote-, monitorointi- ja hallintaratkaisut, esimerkiksi kosketusvapaat hanat, itsepuhdistuvat pinnat sekä puhtaat vesi- ja ilmanvaihtojärjestelmät, varmistavat kiinteistön hygienian ja ehkäisevät terveysriskejä.

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Minna Keinänen-Toivola, minna.keinanen-toivola, p. 044 710 3063

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 450 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs