Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Ministeri Laura Räty Labquality Days -kongressin avajaisissa: Raha seuraa potilasta -malli toimisi Suomessakin

Labquality Oy

Ministeri Laura Räty Labquality Days -kongressin avajaisissa: Raha seuraa potilasta -malli toimisi Suomessakin

Tiedote.
Julkaistu: 05.02.2015 klo 14:22
Julkaisija: Labquality Oy

Labquality Days –kongressin avasi torstaina 5. helmikuuta sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty. Hän korosti esityksessään sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenteen muutoksen tärkeyttä, ja totesi tämän edellyttävän merkittäviä muutoksia myös sosiaali- ja terveydenhuollon rahoituksessa. Rädyn puheenvuoro käynnisti 5.-6. helmikuuta Helsingin Messukeskuksen kongressisiivessä järjestettävän perinteikkään laboratorioalan koulutustapahtuman.

 

Ministeri Laura Räty loi esityksessään laajan katsauksen sote-uudistuksen taustatekijöihin.

- Hyvinvoinnin kantajia on koko ajan vähemmän. Suomalaiset ikääntyvät eurooppalaisista nopeimmin. Tämä vaikuttaa huoltosuhteeseemme, eli siihen, kuinka paljon meillä on työelämän ulkopuolella olevia suhteessa työelämässä oleviin. Toisaalta myös työelämässä olevien suomalaisten työllisyysaste on eri syistä matala.

- Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita pitää pyrkiä tuottamaan nopeammin, paremmin ja tehokkaammin, kuten on tehtykin. Tämä ei kuitenkaan riitä, vaan huomiota on kiinnitettävä niin huoltosuhteeseemme kuin työllisyysasteeseemmekin, jotta saavutetaan palveluiden tuottamiseen tarvittava kestävä rahoituspohja.

Eduskunnan perustuslakivaliokunta on antamassa sote-järjestämislakiesityksestä lausuntonsa Rädyn mukaan lähiviikkoina. Räty luonnehtii sote-uudistuksessa kahdeksan puolueen saavuttamaa konsensusta hyväksi suoritukseksi.

- Sote-uudistuksen keskeisenä tavoitteena ovat entistä tasalaatuisemmat, läpinäkyvämmät ja alueellisesti kattavammat palvelut kaikille suomalaisille.

- Sote-uudistuksessa tehdään ratkaisuja, jotka liittyvät tärkeimpinä pitämiimme asioihin, perheeseen ja terveyteen. On suuri edistysaskel, että olemme päässeet uudistustyössä tähän vaiheeseen, ja uskon, että kaikki eduskuntapuolueet ovat hyvin sitoutuneita viemään tätä historiallisen suurta uudistusta eteenpäin tulevallakin vaalikaudella.

Seuraava askel sote-uudistuksessa on nykyisen monikanavaisen rahoitusjärjestelmän uudistaminen.

- Meidän tulee siirtyä malliin, joka korjaa nykyisen järjestelmän epätasa-arvoisuuden. Palveluiden saatavuuden parantaminen on avainasemassa.

- Yksi tapa parantaa palveluiden saatavuutta on hyödyntää raha seuraa potilasta -mallia, joka voisi merkitä esimerkiksi sitä, että perusterveydenhuollon palveluita tuottaisivat niin julkiset kuin yksityisetkin palveluntarjoajat.

 

Labquality Days -kongressi kokoaa 5.-6. helmikuuta Helsingin Messukeskuksen kongressisiipeen liki 1000 laboratoriolääketieteen ammattilaista. Labquality Oy:n 42. kertaa järjestämässä koulutus- ja messutapahtumassa luennoi noin 100 erikoisalojensa asiantuntijaa.

Suomenkielisen ohjelman rinnalla järjestetään kansainvälinen luentokokonaisuus, jossa on nimekkäitä puhujia niin Brasiliasta, Yhdysvalloista, Norjasta, Iso-Britanniasta, Saksasta, Kroatiasta kuin Venäjältäkin.

Kongressissa käsitellään torstaina esimerkiksi päihdeäitien hoitopolkua, vastasyntyneiden seulontatutkimuksia ja allergioita. Perjantaina aihelistalla ovat muun muassa terveydenhuollon infektiohälytystilanteet ja verenvuotokuumeet, kuten ebola.

 

Lisätiedot: Kongressin projektipäällikkö Marja Heikkinen p. 040 749 4858, tapahtuman internet-sivut: www.labqualitydays.fi ja mobiiliapplikaatio: http://eventmobi.com/labqualitydays

 

Liitteet:

-Kongressin luento-ohjelma
-Luentolyhennelmiä

Liitetiedostot

Labquality Oy on suomalainen, vuonna 1971 perustettu, potilasturvallisuutta ja terveydenhuollon laatua edistävä palveluyritys. Labquality auttaa laboratorioita ja sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioita kehittämään sekä ylläpitämään toimintansa laatua tarjoamalla ulkoista laadunarviointia, sertifiointi- ja koulutuspalveluita sekä kontrolli- ja referenssimateriaaleja sisäiseen laadunvarmistukseen. Lisätiedot: www.labquality.fi.

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs