Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Mamkille kilpailtua Koneen Säätiön rahoitusta

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mamkille kilpailtua Koneen Säätiön rahoitusta

Tiedote.
Julkaistu: 12.12.2014 klo 11:53
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Koneen Säätiö on myöntänyt Mikkelin ammattikorkeakoululle (Mamk) merkittävän hankerahoituksen. Säätiön rahoitus on kilpailtua, hakemuksista alle 10 prosenttia saa rahoituksen. Mikkelin ammattikorkeakoulu sai rahoitusta ainoana ammattikorkeakouluna Suomessa.

Koneen Säätiö myönsi rahoituksen Mikkelin ammattikorkeakoulun Sillanrakentajat – nuoret Suomi-Venäjä monikansalaiset yhteiskunnallisina ja ylikansallisina toimijoina -hankkeelle. Kolmevuotinen hanke sai säätiöltä ensimmäiselle vuodelle 88 000 euron rahoituksen. Jatkorahoituksesta päätetään hankkeen edistymisen perusteella.

Hankkeessa tarkastellaan kyselytutkimuksella ja haastatteluin, miten nuoret 16–29 -vuotiaat Suomi-Venäjä monikansalaiset, eli kaksoiskansalaisuuden omaavat nuoret, näkevät itsensä yhteiskunnallisesti ja poliittisesti. Projektissa toteutetaan myös kattava lainsäädäntöanalyysi Suomessa ja Venäjällä.

- Kansainvälisen politiikan ja Venäjän ja Euroopan kiristyneet välit vaikuttavat Suomessa asuvien venäläisten nuorten arkeen. Suomi-Venäjä monikansalaisilla on Suomessa paljon poliittista ja yhteiskunnallista merkitystä tulevaisuudessa, hankkeen vetäjä, tutkimusyksikön johtaja Jussi Ronkainen Mamkista sanoo.

Koneen Säätiö painottaa haluavansa rahoittaa rohkeita ja uusia avauksia suomalaisessa tieteessä ja kulttuurissa. Mamkin hankkeessa kiinnostuksen kohteena on etenkin nuorten kansalaisuuden rakentuminen: miten nuoret Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaiset käyttävät poliittisia oikeuksiaan, miten he identifioituvat sosiaalisesti ja kulttuurisesti, millaista heidän toimintansa yli maiden rajojen on ja miten se vaikuttaa Suomen ja Venäjän suhteisiin.

Jussi Ronkainen johtaa Mikkelin ammattikorkeakoulun nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Juveniaa, jossa tehdään tutkimusta etenkin itäsuomalaisista nuorista. Juveniassa on parhaillaan menossa myös Suomen Akatemian rahoittama hanke, jossa tutkitaan somaliyhteisöjä Suomessa ja Yhdysvalloissa Minnesotassa.

Lisätietoja

Jussi Ronkainen, tutkimusyksikön johtaja, Juvenia, Mikkelin ammattikorkeakoulu, p. 050 312 4983, jussi.ronkainen(at)mamk.fi

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs