Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Luonnonvarakeskuksen alueellinen toiminta linjattu, päätoimipaikkoja neljä

Maa- ja metsätalousministeriö

Luonnonvarakeskuksen alueellinen toiminta linjattu, päätoimipaikkoja neljä

Tiedote.
Julkaistu: 27.03.2014 klo 12:13
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Luonnonvarakeskukselle (Luke) on laadittu alueellisen toiminnan strategia 2015 - 2025. Strategian mukaan Lukella on tulevaisuudessa neljä päätoimipaikkaa ja noin kymmenen muuta strategisesti tärkeää toimipaikkaa. Päätoimipaikkoja ovat pääkaupunkiseutu, Jokioinen, Joensuu ja Oulu, joista on tarkoitus muodostaa kansainväliset mitat täyttäviä monitieteisiä tutkimusympäristöjä. Muita toimipaikkoja koskevat päätökset tehdään vuoden 2015 aikana Luken johdon valmistelun pohjalta. Toimipaikkaverkoston pitää tukea asiakaspalvelua sekä laitoksen strategisten päämäärien toteutumista.

Luken toimitilakustannuksia on supistettava 4,4 miljoonalla eurolla vuoden 2012 kustannustasosta vuoteen 2017 mennessä. Tämä ei onnistu pelkästään toimitilaverkostoa harventamalla, vaan säästöjä on saatava myös tehostamalla tilojen käyttöä kaikissa toimipaikoissa.

Alueellistamisen koordinaatioryhmä käsitteli tänään 27.3. Luken alueellisen toiminnan strategiaa. Koordinaatioryhmä puoltaa linjausta neljästä päätoimipaikasta. Muiden strategisesti tärkeiden toimipaikkojen osalta edellytettiin, että tarkennettu suunnitelma näistä tuodaan aikanaan koordinaatioryhmän käsittelyyn.

Valtion tutkimuslaitosten rakenteiden ja rahoituksen uudistus aiheuttaa Lukelle yhteensä 22,9 miljoonan euron sopeuttamistarpeen vuoden 2012 tasosta vuoteen 2017 mennessä. Sopeuttaminen tapahtuu tehostamalla ulkopuolisen täydentävän rahoituksen hankintaa, säästöillä sekä parantamalla kannattavuutta.

Lisätietoa maa- ja metsätalousministeriöstä:

tutkimusjohtaja Mikko Peltonen, p. 0295 16 2296

kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, p. 0400 291 910

 

Luonnonvarakeskuksen alueellisen toiminnan strategia - luonnos linjauksiksi

Kalvosarja Luonnonvarakeskuksen alueellisen toiminnan strategiasta

 


 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs