Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » LUMA-päivät Oulun yliopistossa 1.–2.9.2014

Oulun yliopisto

LUMA-päivät Oulun yliopistossa 1.–2.9.2014

Tiedote.
Julkaistu: 21.08.2014 klo 08:50
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto, LUMA-keskus
Kutsu ja tiedote 21.8.2014

Tervetuloa LUMA-päiville ma 1.9. klo 9.30–18 ja ti 2.9. klo 9–15 Oulun yliopistoon Linnanmaalle.

LUMA-päivien aikana Oulun yliopistossa järjestetään kolme eri tapahtumaa samanaikaisesti: Valtakunnallinen matematiikan opetuksen päivä (MatO), Matematiikan ja luonnontieteiden opetuksen tutkimusseuran tutkimuspäivät (MALU) ja valtakunnallisen LUMA SUOMI -kehittämisohjelman avajaiset.

Tapahtumien pääpuhujina toimivat apulaisprofessori Jon R. Star Harvardin yliopistosta ja apulaisprofessori Matthias Stadler Bergenin yliopistosta. Starin puheenvuoro on 1.9. klo 12–13 salissa L6 ja Stadlerin 2.9. klo 9–10 salissa L4.

Jon R. Star on joustavan matemaattisen ajattelun opetuksen asiantuntija. Hän on tehnyt tutkimusta muun muassa Yhdysvaltain opetusministeriölle ja tiedeakatemialle. Matthias Stadler puolestaan on kemian opetuksen tutkija. Hän on toiminut muun muassa merkittävässä SINUS-kehittämisprojektissa, johon osallistui yli 1800 saksalaista koulua.

Tapahtumien aikana tarjotaan opettajille ja tutkijoille useita luentoja ja työpajoja luonnontieteiden ja matematiikan opetuksen alalta. Paikalle odotetaan yhteensä yli sataa luonnontieteistä ja matematiikasta kiinnostunutta kuulijaa. Tapahtumaan voi ilmoittautua etukäteen.

Median edustajat voivat osallistua tilaisuuksiin vapaasti ilman erillistä ilmoittautumista. Tarkempi ohjelma ja sijaintitiedot löytyvät osoitteesta http://ouluma.fi/mato-paiva-ja-malu-tutkimuspaivat/.

LUMA SUOMI -kehittämisohjelman avajaiset

LUMA-päivien yhteydessä järjestetään myös LUMA SUOMI -kehittämisohjelman avajaiset. Avajaiset pidetään maanantaina 1.9. kello 15–16 salissa L6. Median edustajat ovat tervetulleita myös LUMA SUOMI -kehittämisohjelman avajaisiin.

Tilaisuuteen osallistuu opetusneuvos Aki Tornberg opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Paikalla ovat myös valtakunnallisen LUMA Suomi -keskuksen johtaja Maija Aksela Helsingin yliopistosta, keskuksen johtokunnan puheenjohtaja Pekka Hirvonen Itä-Suomen yliopistosta ja varapuheenjohtaja Peter Hästö Oulun yliopistosta.

LUMA SUOMI -kehittämisohjelma alkoi vuoden 2014 alussa. Sen tavoitteena on lisätä 6–16 -vuotiaiden kiinnostusta LUMA-aineita ja -osaamista kohtaan. Ohjelman rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lisätietoja, ilmoittautumiset ja haastattelupyynnöt:

projektisuunnittelija Kati Kyllönen, puh. 029 448 1842, kati.kyllonen@oulu.fi

http://ouluma.fi/mato-paiva-ja-malu-tutkimuspaivat/

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs