Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Lounais-Suomen ammattikorkeakoululiittoumalle uusi nimi

Turun ammattikorkeakoulu

Lounais-Suomen ammattikorkeakoululiittoumalle uusi nimi

Tiedote.
Julkaistu: 21.03.2014 klo 12:05
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Satakunnan ja Turun ammattikorkeakoulujen muodostaman liittouman kutsumanimi on jatkossa CoastAL. Nimen katsotaan kansainvälisellä tavalla hyvin heijastavan lounaisrannikolla tehtävää strategista ammattikorkeakouluyhteistyötä.

Nimivalinnan teki kilpailuehdotusten pohjalta liittouman hallitus, joka päätti samalla, että virallisissa yhteyksissä käytetään edelleen Lounais-Suomen ammattikorkeakoululiittouma -nimeä.

Liittouman nimikilpailuun saapui kaikkiaan 675 nimiehdotusta, joista CoastAL-nimeä lähellä olevia ehdotuksia oli kolme. Kilpailun palkinto jaetaan näiden ehdotusten kesken. Palkittavat ovat Eero Hallenberg Turun AMK:sta sekä Erik-Mikael Telkki ja Esa Karjalainen SAMKista.

 

Ammattikorkeakoulut yhteistyössä

Liittouman erityisenä tehtävänä on Varsinais-Suomen ja Satakunnan kansainvälisen kilpailukyvyn kehittäminen. Sen tarkoituksena on myös tuottaa lisäarvoa kaikille sidosryhmilleen kulloinkin voimassa olevan liittoumastrategian mukaisesti.

Ammattikorkeakoulujen yhteisiä kehittämiskohteita ovat  esimerkiksi yhteistyö kampusrakenteiden toteuttamisessa, yhteistyö ylempien ammattikorkeakoulututkintojen toteuttamisessa, yhteinen kesä- ja virtuaaliopetusohjelma, vieraskielisen koulutuksen toteutusstrategia, opiskelijalähtöisen yrittäjyyden vahvistaminen sekä maakuntakorkeakoulutoiminnan edistäminen.

Liittouman toiminnanjohtajana toimii Olli Mertanen Turun ammattikorkeakoulusta ja apulaistoiminnanjohtajana toimii Anne Kärki Satakunnan ammattikorkeakoulusta.

 

SAMK ja Turun AMK tekivät viime vuoden lopulla liittoumasopimuksen, joka on kahden itsenäisen ammattikorkeakoulun strateginen yhteistyösopimus. Liittouman erityisenä tehtävänä on Varsinais-Suomen ja Satakunnan kansainvälisen kilpailukyvyn kehittäminen.

 

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Olli Mertanen, puh. 050 5985 684

Turun AMK, olli.mertanen@turkuamk.fi

 

Apulaistoiminnanjohtaja Anne Kärki, puh. 044 710 3471

Satakunnan AMK, anne.karki@samk.fi

 

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs