Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Lahden ammattikorkeakoululle TKI-toiminnan huipputulos

Lahden ammattikorkeakoulu

Lahden ammattikorkeakoululle TKI-toiminnan huipputulos

Tiedote.
Julkaistu: 07.05.2013 klo 12:21
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Lahden ammattikorkeakoulu teki jälleen huipputuloksen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassaan. Henkilöstön tekemien julkaisujen ja TKI-toimintaan integroituvien opintojen määrä kasvoivat huomattavasti ja heikentyneestä taloudellisesta tilanteesta huolimatta TKI-toiminnan laajuus on 6,5 miljoonaa euroa ja 74 henkilötyövuotta. ”Epävarmoista talousnäkymistä huolimatta tavoittelemme maltillisista kasvua kuluvalla vuodellakin”, tutkimusjohtaja Ilkka Väänänen sanoo.

LAMK uudisti toimintaansa yhdistämällä koulutus-, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintansa uusien hyvinvoinnin ja liiketalouden sekä muotoilun ja tekniikan osaamisalueiden tehtäväksi. Vuonna 2004 perustettu Innovaatiokeskus lakkautettiin vuoden 2013 alussa, ja TKI-, KV- ja aluekehityspalvelut keskitettiin Niemen kampusalueelle, missä toimintaa tullaan lähivuosina lisäämään. Ympäristöteknologia muuttaa jo kuluvan vuoden aikana ja liiketalous vuodenvaihteessa. Seuraavassa vaiheessa vuonna 2016 on suunniteltu muiden tekniikan alan toimijoiden siirtyvän Niemeen. Sosiaali- ja terveysalan sekä muotoilun muutto on suunnitelmissa vuonna 2017.

Lahden ammattikorkeakoulun uuden TKI-strategian 2013-2016 mukaisesti tulevaisuuden LAMK on soveltavan TKI-toiminnan kansainvälinen huipputoimija ja merkittävä osa Euroopan vaikuttavinta käytäntölähtöistä Lahden seudun innovaatioympäristöä. Osana FUAS-liittoumaa yhdessä Hämeen ammattikorkeakoulun ja Laurea-ammattikorkeakoulun kanssa LAMK profiloituu työelämäläheisten ja TKI-toimintaan integroituvien pedagogisten ratkaisujen kansainvälisenä edelläkävijänä sekä soveltavan tutkimuksen, käytäntöläheisen innovaatiotoiminnan ja opiskelijakeskeisen koulutukseen integroidun TKI-toiminnan moottorina laajalla metropolialueella.

Yhteystiedot:
Ilkka Väänänen
050 321 8895
ilkka.vaananen@lamk.fi

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs