Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » KUTSU TIEDOTUSVÄLINEILLE: Ilmastonmuutoskoulutus toimittajille helmikuussa

Ilmatieteen laitos

KUTSU TIEDOTUSVÄLINEILLE: Ilmastonmuutoskoulutus toimittajille helmikuussa

Tiedote.
Julkaistu: 16.12.2015 klo 13:07
Julkaisija: Ilmatieteen laitos

Ilmatieteen laitos järjestää toimittajille suunnatun ilmastonmuutoskoulutuksen 16.-17.2. Jo 11. kertaa järjestettävän koulutuksen teemana on tänä vuonna kansainvälisyys otsikolla ”Suunta Pariisin jälkeen”. Koulutuksessa asiantuntijat kertovat ilmastonmuutoksen syistä, seurauksista ja ajankohtaisista hillintätoimista. Ilmoittaudu mukaan!

Ilmastonmuutoskoulutus on jaettu kahteen osaan. Ensimmäisen kurssipäivän aikana käydään läpi perusasioita ilmastonmuutoksesta sekä toimittajille hyödyllisiä tietolähteitä. Asiantuntijat selvittävät, mikä on ilmaston lämpenemisen luonnontieteellinen tausta, mitkä tekijät muuttavat ilmastoa ja mitä erilaiset skenaariot kertovat. Päivän aikana osallistujat saavat tietoa myös arktisen merijään tilanteesta sekä metaanin ja pienhiukkasten roolista muutoksessa.

Mitä Pariisin jälkeen tapahtuu?

Toisen kurssipäivän aikana ilmastonmuutokseen pureudutaan yhteiskunnallisena, globaalina ja kaikkia kansalaisia koskettavana ilmiönä. Asiantuntijat käyvät läpi Pariisin ilmastokokouksen tuloksia ja muita kansainvälisen politiikan toteutuskeinoja. Lisäksi kerrotaan varautumisesta, hillinnästä, lämpenemisen ja sään ääri-ilmiöiden suhteesta sekä ilmastonmuutokseen sopeutumisen talousvaikutuksista.

Kurssilla luennoi alan parhaita asiantuntijoita mm. Ilmatieteen laitoksesta, Helsingin ja Itä-Suomen yliopistosta, ympäristöministeriöstä ja Ulkopoliittisesta instituutista.

Ilmoittaudu mukaan!

Koulutus järjestetään Ilmatieteen laitoksella Kumpulassa Helsingissä 16.-17.2.2016.

Koulutuksen hinta on 150 euroa/päivä. Hintaan sisältyy luentomateriaali sekä lounas ja kahvit kurssipäivän aikana. Koulutukseen voi osallistua molempina tai vain jompanakumpana päivänä.

Ilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen toimittajakoulutus@fmi.fi 2.2.2016 mennessä.

Kurssille otetaan enintään 40 osallistujaa/päivä ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos ilmoittautuneita on alle 10 /päivä, kurssia ei järjestetä.

Lisätietoa & ohjelma:

Viestintäasiantuntija Anna Toppari, anna.toppari@fmi.fi tai puh. 029 539 4009

Ilmatieteen laitoksen meteorologit Twitterissä: http://twitter.com/meteorologit
Ilmatieteen laitoksen tiedeuutisointia Twitterissä: http://twitter.com/IlmaTiede

Lisätietoa Ilmatieteen laitoksen viestinnästä, puh. 029 539 2231

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs