Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Kulttuurintutkimuksen päivillä aiheena rajat

Oulun yliopisto

Kulttuurintutkimuksen päivillä aiheena rajat

Tiedote.
Julkaistu: 01.12.2015 klo 16:06
Julkaisija: Oulun yliopisto

Valtakunnalliset Kulttuurintutkimuksen päivät pidetään tänä vuonna Oulun yliopistossa 3.–4. joulukuuta. Kulttuurintutkimuksen seuran organisoimaan tapahtumaan saapuu yli kaksisataa tutkijaa. 

Päivien teemana on ”Rajat”. Puheenaihe on monin tavoin ajankohtainen – ei vähiten siksi, että maailmaamme määrittävät alati enemmän ylirajaisuus ja monikulttuurisuus. 

Päivillä pohditaan niin konkreettisten kuin symbolistenkin rajojen merkitystä. Kulttuurintutkijat tarkastelevat rajoja ihmisten rakentamina. Rajat, kuvitellutkin, voivat erottaa. Niiden ulkopuolelle voidaan jättää esimerkiksi kansalaisuuden, etnisyyden, sukupuolen, yhteiskuntaluokan, uskonnon, kulttuurin tai kielen perusteella. Rajat voivat kuitenkin myös sulkea sisäänsä ja yhdistää. 

Torstaina pääpuhujia on kaksi. Poliittisen maantieteen tutkija, professori Anssi Paasi puhuu aiheesta ”Rajatutkimuksen muuttuvat kontekstit ja käsitteet”. Kirjallisuuden professori Sanna Karkulehdon aiheena on ”Onko rakentava erojen ja rajojen politiikka mahdollista?”.

Perjantain päätilaisuutena on paneelikeskustelu otsikolla ”Rajat/on”. Keskustelun alustuksen pitää tutkija, kuvataiteilija Minna Rainio. Tilaisuus järjestetään Linnanmaalla salissa L4 klo 12.00–13.45, ja se on yleisölle avoin.

Median edustajille lisätietoja sähköpostitse: rajat@oulu.fi. Mahdollisista tutkijoiden haastatteluista päivien aikana tai ennakkojuttua varten voi sopia myös suoraan heidän kanssaan.

Päivien internet-sivu: www.oulu.fi/yliopisto/rajat

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs