Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Krilliöljy vähentää merkittävästi veren triglyseridejä

Polar Pharma

Krilliöljy vähentää merkittävästi veren triglyseridejä

Tiedote.
Julkaistu: 15.05.2014 klo 10:25
Julkaisija: Polar Pharma

Uusi krilliöljytutkimus osoittaa, että krilliöljy vähentää selvästi veren triglyseridejä ja nostaa omega-3 indeksiä jopa 70%. Tutkimuksen tavoitteena oli tutkia 12 viikon päivittäisen krilliöljyravintolisän nauttimisen vaikutusta triglyseriditasoihin henkilöillä , joiden tavanomainen kalan saanti on vähäistä ja joilla on korkeat seerumin triglyseridiarvot (150 - 499 mg/dl). Tutkimus toteutettiin satunnaistettuna, lumekontrolloituna kaksoissokkotutkimuksena. Kyseiseen tutkimukseen osallistui 300 henkilöä. Tutkimuksessa henkilöt jaettiin viiteen hoitoryhmään: lumelääkettä nauttiviin (oliiviöljy) ja 0,5g, 1g, 2g tai 4g päivässä krilliöljyä nauttiviin henkilöihin. Seerumin lipidit mitattiin yön yli kestäneen paaston lähtötilanteessa 6 ja 12 viikon ajan. 

Krilliöljyä nauttineiden seerumin triglyseridiarvot laskivat 10,2%. LDL-kolesterolitasot eivät nousseet krilliöljyä nauttineiden ryhmässä suhteessa lumeryhmään. Krilliöljyllä näyttäisi olevan merkittävää vaikututusta yhteen sydänsairauksien riskitekijään, triglyseridiarvoihin.

Krilliöljyn sisältämät rasvahapot EPA ja DHA ovat suurelta osin sidottuna fosfolipideihin.  Pitkäketjuiset omega-3 rasvahapot EPA ja DHA ovat luonnossa sitoutuneina joko triglyserideihin tai fosfolipideihin. Rasvaisissa kaloissa on molempia, mutta kalaöljyn valmistusprosessissa fosfolipidit menetetään lähes kokonaan. Fosfolipidien etuna ja ominaisuutena on se, että ne sekoittuvat veteen, mikä vaikuttaa positiivisesti omega-3 hyödyntämiseen kehossa.

Omega-3 rasvahapot ovat välttämättömiä ja ovat osana moniin kehon toimintoihin. Koska kehomme ei osaa itse valmistaa omega-3 rasvahappoja, meidän täytyy saada niitä ravinnostamme.

Tutkimusviittaus:Krill oil supplementation lowers serum triglycerides without increasing low-density lipoprotein cholesterol in adults with borderline high or high triglyceride levels

Kjetil Bergea,Kathy Musa-Velosob, Melody Harwooda, Nils Hoema, Lena Burria. Aker BioMarine ASA, Fjordalléen 16, 0115 Oslo, Norway b Intertek Cantox, Mississauga, Ontario, Canada L5N 2X7

 

Polar Pharma Oy on ravintolisiin ja urheiluravinteisiin erikoistunut markkinointiyritys. Tunnetuimmat tuotemerkkimme ovat Hart-Sport ja Gutzy kotimaiset urheiluravinteet sekä Freestream Fruitflow, EATLESS Appethyl ja Tonalin ravintolisät.

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs