Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Karhu jouduttiin lopettamaan seurantapantaa poistettaessa

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Karhu jouduttiin lopettamaan seurantapantaa poistettaessa

Tiedote.
Julkaistu: 12.09.2013 klo 17:54
Julkaisija: Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen työntekijä ja kolme avustajaa olivat keskiviikkoiltana 11.9. poistamassa seurantapantaa 4-vuotiaalta uroskarhulta Keuruulla Keski-Suomessa. Karhu hyökkäsi pantaa poistaneita kohti, ja se jouduttiin lopettamaan.

Karhuun oli ammuttu nukutusnuoli, minkä jälkeen sitä seurattiin koirien avulla alle tunnin ajan. Kun karhua lähestyttiin noin 10 metrin päähän, huomattiin, että jostain syystä nukutusaine ei ollutkaan tehonnut. Karhuun ammuttiin toinen nukutusnuoli, jolloin karhu hyökkäsi kohti. Karhu jouduttiin ampumaan itsepuolustukseksi, kun se oli noin kolmen metrin etäisyydellä.

Työntekijät olivat poistamassa karhulta seurantapantaa varotoimenpiteenä nuorilla karhuilla havaittujen pantojen aiheuttamien ongelmien vuoksi. Ammutulla karhulla ei havaintojen mukaan ollut pannan aiheuttamia vammoja. Karhu oli pannoitettu kesällä 2012 Keuruulla.

Karhu toimitetaan Elintarviketurvallisuusvirasto Eviraan tutkimuksia varten. Poliisi tutkii tapahtunutta.

Lisätietoja Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksesta:
tutkimusjohtaja Vesa Ruusila, puh. 0295 327 402, 040 840 6877

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tuottaa luotettavaa ja korkealaatuista tietoa luonnonvaroista päättäjille, elinkeinoille, alan ammattilaisille sekä kansalaisille. Lisätietoa: http://www.rktl.fi/,  s-posti: viestinta@rktl.fi 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs