Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Kansainvälistä vertailutietoa yritysten omistajanvaihdosten edistämisestä

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Kansainvälistä vertailutietoa yritysten omistajanvaihdosten edistämisestä

Tiedote.
Julkaistu: 18.08.2015 klo 13:29
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

 

SeAMK:n johtamassa kansainvälisessä BTAR-hankkeessa (Business Transfer Awareness Raising) kehitetään menetelmiä ostajien ja myyjien tietoisuuden herättämiseksi yritysten omistajanvaihdoksista ja niiden tarjoamista mahdollisuuksista. Keskeinen viesti yrittäjien kanssa työtä tekeville tahoille on, että omistajanvaihdoksiin liittyvien herättelytoimenpiteiden toteuttamisen pitää olla pitkäjänteisiä.

Vasta ilmestyneessä tutkimuksessa tarkastellaan viiden Euroopan maan yritysten omistajanvaihdosten ekosysteemejä ja omistajanvaihdosten edistämistä. Analyysissa keskitytään erityisesti omistajanvaihdoksiin liittyvän tietoisuuden herättelytoimenpiteisiin. Tulokset osoittavat, että vaikka herättelytoimenpiteiden taso vaihtelee, systemaattisempaan otteeseen on tarvetta kaikissa maissa. Tutkijat korostavat, että omistajanvaihdoksiin liittyvien herättelytoimenpiteiden toteuttaminen vaatii pitkäjänteistä työtä.

- Tutkimuksen tulokset osoittavat, että Etelä-Pohjanmaalla jo vuodesta 1999 tehty työ omistajanvaihdosten ekosysteemin kehittämisessä on ollut vaikuttavaa. Alueen yritysten omistajanvaihdosten toimintajärjestelmä on kansallista huipputasoa, kertoo KTT Juha Tall.

BTAR-hanke on sikäli erityinen, että siihen on saatu tutkimusrahoitus suoraan EU:lta. Euroopan komissio rahoittaa hanketta Kilpailukyky ja innovaatio-ohjelmasta. Suoran rahoituksen on mahdollistanut vuosien panostus kasvuyrittäjyyteen ja omistajanvaihdostutkimukseen sekä osallistuminen EU:n omiin kehittämistoimiin. Taustalta löytyy myös määrätietoinen kansainvälisten yhteyksien rakentaminen, minkä ansiosta hankkeeseen on saatu mukaan osaavat ja luotettavat yhteistyökumppanit eri puolilta Eurooppaa. Suomen lisäksi hankkeessa ovat mukana partneriyliopistot Ruotsista, Ranskasta, Espanjasta ja Kroatiasta. Viiden eri maan olosuhteita vertaileva laadullinen tutkimus on harvinaista. Yleensä vastaavanlaisiin tutkimuksiin saadaan mukaan kaksi tai kolme maata. Hanke päättyy kesäkuussa 2016.

Viljamaa, Anmari, Tall, Juha, Varamäki, Elina, Singer Slavica & Durst, Susanne (eds.)
Business Transfer Ecosystems and Awareness Raising Activities: Situation Analysis of five European Countries.
SeAMK 2015
Publications of Seinäjoki University of Applied Sciences B. Reports 108
ISBN 978-952-7109-33-5 (avaa PDF)

Lisätietoja:
Juha Tall, juha.tall@seamk.fi, puh. 040 868 0197

 

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon lähes 30 tutkinto-ohjelmassa. Näistä kolme on englanninkielistä. Lisäksi SeAMKilla on useita kansainvälisiä kaksoistutkinto-ohjelmia.

SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on vahvasti mukana sekä alueellisessa, valtakunnallisessa että kansainvälisessä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyössä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs