Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Kansainvälinen mielenterveystyön konferenssi Turkuun

Turun ammattikorkeakoulu

Kansainvälinen mielenterveystyön konferenssi Turkuun

Tiedote.
Julkaistu: 21.05.2013 klo 09:24
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turussa järjestetään 22.–24.5.2013 kansainvälinen mielenterveyshoitotyön konferenssi 2nd European Conference on Mental Health Nursing. Konferenssi nostaa esiin erityisesti hoitotyöntekijöiden, kokemusasiantuntijoiden ja vapaaehtoistyöntekijöiden välisen yhteistyön mahdollisuuksia mielenterveysongelmien kanssa painivien ja heidän omaistensa tukemisessa. Konferenssiin osallistuu mielenterveyshoitotyön ammattilaisia, kokemusasiantuntijoita ja vapaaehtoistyöntekijöitä noin 20 maasta. Tapahtuman järjestävät Turun ammattikorkeakoulu, Turun kaupungin sosiaali- ja terveystoimi, ITU ry ja Evipro Oy.

Konferenssin tarkoitus on lisätä mielenterveyshoitotyön tutkimuksen ja käytännön työn vuoropuhelua. Konferenssissa esitellään noin 100 tutkimusta ja kehittämisprojektia mielenterveystyön eri alueilta liittyen mm. pakkohoidon vähentämiseen, potilasturvallisuuteen, riippuvuuksien hoitotyöhön, mielenterveystyön eettisiin kysymyksiin ja lasten ja nuorten mielenterveyteen. Konferenssissa puhuvat Berno van Meijel (Alankomaat), Liam MacGabhan (Irlanti), Jukka Piippo ja Hannu Lauerma (Suomi), Anna Björkdahl (Ruotsi) ja Jan Kåre Hummelvoll (Norja).

Hoitajilla ja kokemusasiantuntijoilla keskeinen rooli mielenterveystyössä

Euroopassa noin 80 prosentilla mielenterveystyötä tekevistä ammattihenkilöistä on sairaanhoitajan tai muu hoitotyön koulutus. Konferenssissa halutaan nostaa esille hoitohenkilöstön keskeinen rooli mielenterveystyössä. Konferenssissa paneudutaan myös kolmannen sektorin toimijoiden, kuten järjestöjen ja seurakuntien sekä kokemusasiantuntijoiden tarjoaman vertaistuen mahdollisuuksiin mielenterveyskuntoutujien toipumisprosessissa.

Lisätietoa tilaisuudesta ja ohjelma konferenssin nettisivuilla.

 

Tervetuloa kuuntelemaan esityksiä ja osallistumaan konferenssiin

Sokos Hotel Caribia, Kongressikuja 1, Turku

23.5. klo 9.00–17.30 ja 24.5. klo 9.00–14.30

 

Median on mahdollista haastatella konferenssin puhujia.
Haastatteluista sovitaan puhelimitse Heikki Ellillän kanssa 22.5. klo 12.00–16.00.

Lisätiedot:
Yliopettaja Heikki Ellilä
p. 044 9075 489
etunimi.sukunimi@turkuamk.fi
www.terveysala.turkuamk.fi

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs