Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Kalatalousbarometri 2011: Talousodotukset kohentuneet viime vuodesta

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Kalatalousbarometri 2011: Talousodotukset kohentuneet viime vuodesta

Tiedote.
Julkaistu: 20.05.2011 klo 09:58
Julkaisija: Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen tuore barometri kalatalouden toimialojen talousnäkemyksistä osoittaa, että kalatalouselinkeinon kehitys kokonaisuutena oli edellisvuotta parempaa. Parasta talouskehitys oli ollut suurissa yrityksissä.

Kaikkien yksittäisten toimialojen taloudellinen kehitys oli ollut positiivista. Kaikkein myönteisimmäksi kehitys arvioitiin tukkukaupassa ja jalostuksessa. Myös vähittäiskaupassa ja kalanviljelyssä kehitys oli ollut hyvää. Maltillisimmin taloudellista lähihistoriaa arvioitiin kalastuksessa. Kaikki kalatalouselinkeinon toimialat suhtautuivat taloudelliseen tulevaisuuteen luottavaisesti. Voimakkainta luottamus oli jalostuksessa sekä tukku- ja vähittäiskaupassa. Myös vesiviljelyn odotukset tulevasta vuodesta olivat varsin myönteisiä. 

Tiedot perustuvat Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen kalatalousbarometriin. Siinä on selvitetty vuosittain yhteensä noin 350 kalastajan, kalanviljelijän, kalanjalostus- ja kalakauppayrityksen näkemyksiä ja odotuksia taloudellisesta tilanteestaan. Tiedot kerättiin puhelinhaastatteluilla helmikuussa 2011. Yrityksiltä tiedusteltiin arviota muun muassa tuotteiden menekistä, kustannuksista, hinnoista, investoinneista ja vientitilanteesta. Tutkimus on toistettu vuodesta 2000 lähtien.

RKTL:n verkkosivuilla:
Kalatalousbarometri 2011: Yritysten taloudelliset näkymät (julkaisu)

http://www.rktl.fi/talous_yhteiskunta/elintarvikkeet/kalatalousbarometrit/

Lisätietoja Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksesta:
Tilastopäällikkö Anssi Ahvonen, puhelin 040 522 2219     
Tutkimuspäällikkö Asmo Honkanen, puhelin 040 529 3699             

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on 300 hengen tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka tuottaa luotettavaa ja korkealaatuista tietoa luonnonvaroista päättäjille, elinkeinoille, alan ammattilaisille sekä kansalaisille. Lisätietoa: www.rktl.fi.

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs