Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Itä-Suomen teknologiasäätiön kunniapalkinto lämpöpuun pioneerille Tero Lallukalle Mikkeliin

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Itä-Suomen teknologiasäätiön kunniapalkinto lämpöpuun pioneerille Tero Lallukalle Mikkeliin

Tiedote.
Julkaistu: 26.11.2015 klo 09:06
Julkaisija: Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

Suomalaisen lämpöpuu-toimialan luoja, Luxhammar Oy:n toimitusjohtaja Tero Lallukka on saanut Itä-Suomen teknologiasäätiön kunniapalkinnon. Palkinto luovutettiin Lallukalle säätiön 30-vuotisjuhlassa Kuopiossa keskiviikkona 25.11.2015. Ehdotuksen palkinnonsaajaksi teki Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy.

Itä-Suomen teknologiasäätiö myöntää vuosittain teknologiapalkinnon, jonka tarkoitus on rohkaista itäsuomalaista tutkimuslähtöistä yritystoimintaa sekä nostaa esille merkittävän kaupallisen menestyksen saavuttaneita innovaatioita.

Luxhammar Oy:n liiketoiminnan taustalla on Lallukan ainutlaatuinen asiantuntemus lämpökäsittelystä sekä yhtiön vahva tuotantoteknologian, automaatiotekniikan ja tieteellisen tutkimuksen osaaminen. Näyttö uudella konseptilla toteutetun lämpökäsittelyuunin kilpailukyvystä saatiin lokakuussa 2015, kun yritys tiedotti merkittävästä vientikaupasta: Luxhammar toimittaa lämpökäsittelylaitoksen Thaimaassa toimivalle puunjalostajalle. Uusia kauppoja on vireillä, ja yritys etsii parhaillaan lisää työntekijöitä.

Itä-Suomen teknologiasäätiö perustettiin vuonna 1984 Kuopion ja Mikkelin läänien yritysten ja kuntien toimesta. Säätiö juhli 30 vuotta kestänyttä taivaltaan Kuopiossa 25.11.2015. Juhlatilaisuudessa jaettiin myös säätiön vuosittainen teknologiapalkinto. Varsinaisen 5000 euron arvoisen teknologiapalkinnon sai kuopiolainen älyvaatteita kehittävä ja valmistava Myontec Oy, kun taas Tero Lallukka palkittiin 1000 euron arvoisella kunniapalkinnolla. 

Lisätietoja

Tero Lallukka, toimitusjohtaja, Luxhammar Oy, 0400 491 754, tero.lallukka@luxhammar.com

Marjo Niittuaho-Nastolin, kehityspäällikkö, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, 0440 361 615, marjo.niittuaho-nastolin@mikseimikkeli.fi

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy edistää Mikkelin elinvoimaisuutta ja vetovoimaa ja yritysten toimintaedellytyksiä sekä menestymistä toiminnan fokuksen ollessa erityisesti mikro- ja pk-yrityksissä. www.mikseimikkkeli.fi

Luxhammar Oy on mukana Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n "Lean startup -ketterä kehittämisohjelma" -hankkeessa. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin aluekehitysrahasto, Mikkelin kaupunki ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs