Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Inbjudan till medierna: Barnens Heureka – tillåtet även för vuxna!

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Inbjudan till medierna: Barnens Heureka – tillåtet även för vuxna!

Pressmeddelande.
Publicerad: 02.04.2014 kl. 08:05
Utgivare: Heureka, suomalainen tiedekeskus

INBJUDAN TILL MEDIERNA
2.4.2014

Välkommen till ett informations- och presentationsmöte om den nya utställningen Barnens Heureka på vetenskapscentret Heureka fredag 11.4.2014 kl. 10.00.

Plats:Vetenskapscentret Heureka, konferensrummen, Konungsvägen 7, 01300 Vanda

 

Program:

kl. 10.00 Välkomsttal, direktör Anneli Pauli / Kommunikationsdirektör Heli Ainoa

kl. 10.10 Presentation av utställningen, projektchef Jaakko Pöyhönen

kl. 10.25 Rundvandring på utställningen

 

Anmälningar till informationsmötet tas emot på adressen heli.seppala@heureka.fi

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

MEDDELANDE
2.4.2014

Barnens Heureka – tillåtet även för vuxna!

På lördag 12.4.2014 invigs den nya utställningen Barnens Heureka, där barnen får bygga, röra på sig, spela och bolla tillsammans.Den aktiva utställningen inspirerar både barn och vuxna och lockar alla att samarbeta.

Vetenskapscentret Heureka satsar i år i första hand på barn och barnfamiljer. Den nya utställningen Barnens Heureka innehåller populära objekt från tidigare utställningar, såsom Månpromenad, men också en hel del nya objekt. Till exempel Åskådarbasket är ett roligt objekt där besökarna får utmana varandra i en basketmatch som kräver precision och sittmuskler. Att bygga ett högt bågvalv lyckas endast om hela familjen samarbetar. Den spännande trickstudion leder besökaren in i vilda äventyr och ger samtidigt en inblick i vad trickfilmning går ut på. Kanalen MTV Juniori är en samarbetspartner till studion.

Utställningen är uppdelad i tre teman: bygg tillsammans, rör på dig och spela samt bolla. Utställningsobjekten som ska byggas tillsammans utvecklar barnens kognitiva färdigheter och rumsuppfattning. Att bygga i grupp kräver också samarbetsförmåga. De utställningsobjekt där barnen får röra på sig och spela utvecklar bland annat deras balanssinne och smidighet. Utställningen innehåller många spel där målet inte är att barnen ska vinna över sin motståndare, utan att de ska utveckla sina färdigheter i en lekfull atmosfär. Utställningsobjekten med temat Bolla utvecklar barnens öga-hand-koordination och reaktionssnabbhet. Också muskel- och rörelsesinnet samt känselsinnet aktiveras i bollspel. Många av utställningsobjekten lämpar sig för rörelsehindrade.

Med en och samma biljett kan man förutom Barnens Heureka också se de övriga aktuella utställningarna: Heureka är från vettet, som är en utställning om psykisk hälsa, Heureka-klassiker och huvudutställningarna Det susar i tarmen och Myntets väg. På sommaren öppnas igen den populära utomhusutställningen vetenskapsparken Galilei.

Barnens Heureka 12.4.2014–24.1.2016

Närmare information:
Projektchef Jaakko Pöyhönen, tfn 040 901 5218, jaakko.poyhonen@heureka.fi
Upplevelsedirektör Mikko Myllykoski, tfn 040 901 5244, mikko.myllykoski@heureka.fi

Bilder av utställningen ur Heurekas bildbank: http://kuvapankki.info/heureka/info.php

Bilagor

www.heureka.fi

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs