Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Heurekassa jo yli 300 000 kävijää tänä vuonna

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heurekassa jo yli 300 000 kävijää tänä vuonna

Tiedote.
Julkaistu: 28.11.2011 klo 15:44
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Tiedekeskus Heurekassa Vantaan Tikkurilassa on vierailut tämän vuoden aikana jo yli 300 000 kävijää. Määrä on ennätyksellinen, sillä vastaava luku ylitettiin viimeksi 10 vuotta sitten. Kaikkiaan tuo kävijämäärä on ylitetty Heurekan 22-vuotisen historian aikana vain viitenä vuotena aiemmin.

Kuluvan vuoden näyttelytarjonta on ollut poikkeuksellisen runsasta. Erityistä kiinnostusta on herättänyt Heurekan ulkonäyttelyalueella kävijöiden nähtävänä huhtikuun lopulta lokakuun alkuun asti ollut Dinosaurukset-näyttely. Dinosaurukset ovat aiemminkin houkutelleet ennätysyleisöjä Heurekaan, mutta dinojen esittely tällä kertaa ulkoilmassa sai aikaan sen, että Heurekassa oli poikkeuksellisen vilkasta myös aurinkoisina ja sateettomina kesäpäivinä. Hyvästä suosiosta johtuen Dinosaurukset tuodaan myös ensi kesänä tiedepuisto Galileihin uudistettuna ja laajennettuna.

Heurekassa on ollut vuoden 2011 aikana esillä suositun Dinosaurukset-näyttelyn lisäksi ravintoa, syömistä ja ruokakulttuuria käsittelevä näyttely Bon appétit – Syödään yhdessä. Tämä neljän eurooppalaisen tiedekeskuksen yhteistyönä tuotettu näyttely oli Heurekassa helmikuun alusta syyskuun puoleen väliin. Sen jälkeen avattiin lokakuun alussa 20X0 – Matka tulevaisuuteen -näyttely, jossa kävijät tekevät matkan tulevaisuuden kaupunkiin ja rakentavat omaa tulevaisuuttaan tekemällä erilaisia valintoja ja saavat niistä palautteen kestävän kehityksen näkökulmasta.

Heurekassa ohitettiin viime viikon aikana myös toinen virstanpylväs. Päänäyttelyalueella 20.10.2010 alkaen esillä olleessa Kolikon tie -näyttelyssä on tehty tähän mennessä jo yli 200 000 kolikkoa, joissa on kävijän oma kasvokuva.

Lisätietoja:
Johtaja Per-Edvin Persson, puh. 040 9015 202, pelle(at)heureka.fi
Talous- ja hallintojohtaja Hannu Luutonen, puh. 040 9015 250, hannu.luutonen(at)heureka.fi

 

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs