Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Heurekan uudeksi toiminnanjohtajaksi Anneli Pauli

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heurekan uudeksi toiminnanjohtajaksi Anneli Pauli

Tiedote.
Julkaistu: 16.05.2013 klo 14:09
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

 

Tiedekeskussäätiön hallitus on valinnut tiedekeskus Heurekan uudeksi toiminnanjohtajaksi maatalous- ja metsätieteiden tohtori, vesihuoltoteknisen mikrobiologian dosentti, tekniikan kunniatohtori Anneli Paulin. Anneli Pauli toimii tällä hetkellä Euroopan komission Tutkimuksen ja innovoinnin pääosaston varapääjohtajana Brysselissä. Hän aloittaa Heurekan toiminnanjohtajana syyskuussa nykyisen toiminnanjohtajan jäädessä eläkkeelle.

Anneli Pauli seuraa tehtävässään professori Per-Edvin Perssonia, joka on johtanut Heurekaa vuodesta 1991 ja toiminut tätä ennen Heurekan tieteellisenä johtajana vuosina 1987–1991. Heureka on kehittynyt Perssonin johdolla kansainvälisesti arvostetuksi tiedekeskukseksi ja alan merkittäväksi toimijaksi, joka tunnetaan innovatiivisista vuorovaikutteisista näyttelyistään. Tiedekeskus Heureka on yksi Suomen suosituimmista nähtävyyksistä, jossa vierailee vuosittain noin 300 000 kävijää.

Lisätietoja:
Tiedekeskussäätiön hallituksen puheenjohtaja Juha-Veikko Nikulainen, puh. 0500 430 017.

 

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs