Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Heurekan kesässä dinosauruksia, ilmastonmuutosta ja tulevaisuutta

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heurekan kesässä dinosauruksia, ilmastonmuutosta ja tulevaisuutta

Tiedote.
Julkaistu: 31.05.2012 klo 10:31
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Tiedekeskus Heurekassa on tänä kesänä päänäyttelyn ohella esillä kolme vaihtuvaa näyttelyä: Dinosaurusten paluu, 20X0 – Matka tulevaisuuteen sekä Klima X. Lisäksi planetaarion ohjelmistossa on kolme tähtitiedeaiheista planetaarioelokuvaa. Heureka on avoinna kesäkaudella joka päivä, ja juhannuksesta alkaen pidennetyin aukioloajoin.

Liikkuvat ja ääntelehtivät dinosaurusrobotit ovat palanneet uudistuneina Heurekan ulkonäyttelyalueelle tiedepuisto Galileihin kesän ajaksi. Dinosaurusten paluu -näyttelyssä on esillä kaikkiaan kymmenen liikkuvaa ja ääntelehtivää dinosaurusrobottia, mukana mm. Stegosaurus, Coelophysis ja hurja Tyrannosaurus rex.

20X0 – Matka tulevaisuuteen -näyttelyssä voi lähteä jännittävälle matkalle tulevaisuuden kaupunkiin! Vuorovaikutteisessa näyttelyssä tutustutaan mm. tulevaisuuden asumiseen, liikkumiseen, terveydenhuoltoon ja kuluttamiseen. Näyttelyssä voi tehdä henkilökohtaisen tunnisterannekkeen avulla valintoja, joiden mukaan muodostuu oma kestävän kehityksen tulevaisuusbarometri.

Klima X on näyttely ilmastonmuutoksesta ja elämästä lämpenevässä maailmassa. Sulava jää ja vesi ovat vallanneet näyttelytilan, jossa kävijät kahlaavat värikkäissä kumisaappaissa. Klima X tarjoaa unohtumattoman moniaistisen elämyksen koko perheelle.

Planetaarion ohjelmistossa on kesän ajan kolme tähtitiedeaiheista elokuvaa: Löytöretki avaruuteen, Tie tähtiin sekä koko perheen avaruusanimaatio Zula-partio ja suuri sääseikkailu. Elokuvien päivittäiset esitysajat voi tarkistaa osoitteesta www.heureka.fi.

Tiedepuisto Galilei on ainutlaatuinen puisto, jossa on kymmeniä kohteita eri tieteenaloilta. Siellä voi mm. ohjata joen juoksua, rakentaa Leonardon sillan, pyörittää tonnin painoista järkälettä, nostaa vettä Arkhimedeen ruuvilla ja tempautua ihmisjojon vetämänä metrien korkeuksiin. Tänä kesänä tiedepuistossa on esillä koko perheelle suunnattu Dinosaurusten paluu -näyttely. Ulkonäyttelyalueelle pääsee Heurekan sisääntuloaulan kautta ja se sisältyy näyttelylipun hintaan. Tiedepuisto Galilei on avoinna 30.9. saakka.

Heureka on juhannukseen asti normaalisti avoinna: ma–pe klo 10–17, to klo 10–20 ja la–su klo 10–18. -Juhannuksesta koulujen alkuun asti eli 25.6.–12.8. välisenä aikana Heurekassa on pidennetyt aukioloajat arkisin: ma–pe klo 10–19 ja la–su klo 10–18. Heureka on avoinna myös juhannusaattona ja -päivänä.

 

Tervetuloa Heurekaan!

Heureka, suomalainen tiedekeskus
Tikkurila, Vantaa
Puhelin: (09) 85799
info@heureka.fi
www.heureka.fi

 

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs