Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Heureka-luennoilla tehdään näkymättömästä näkyvää to 12.4. ja 26.4. klo 18

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heureka-luennoilla tehdään näkymättömästä näkyvää to 12.4. ja 26.4. klo 18

Tiedote.
Julkaistu: 03.04.2012 klo 15:39
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heureka-luentojen sarjassa pureudutaan nyt korkeaan matematiikkaan ja käänteisiin ongelmiin. Professori Lassi Päivärinta kertoo, miten matematiikan avulla pystytään tarkastelemaan kohteita, joita ei voida nähdä. Toimivatko samat menetelmät hampaiden juurien ja mustien aukkojen tutkimiseen? Entä miten tämä kaikki liittyy fraktaaleihin ja arvoituksellisiin ruokaresepteihin?

Heureka-luennot pidetään Heurekan planetaariossa torstaina 12.4. ja 26.4. kello 18. Heureka-luennoille on vapaa pääsy, ja osallistujat voivat tutustua maksutta myös Heurekan näyttelyihin kello 19-20. Planetaarion 135 paikkaa jaetaan saapumisjärjestyksessä kello 17 alkaen ja sisään pääsee kello 18.00 saakka. Luennoissa käytetään voimakkaita efektejä ja sisällöt ovat osin vaativia. Siksi Heureka-luentoja suositellaan aikuisille ja isommille lapsille.

Heureka-luennot ovat ainutlaatuinen tiedetapahtumien sarja, jossa planetaarion jättikupu on tiede-esityksen audiovisuaalisena näyttämönä. Häikäisevät näkymät, liikkuva kuva ja yllättävät ääniefektit yhdistetään huipputieteeseen. Esiintyjät ovat suomalaisten tutkijoiden terävintä kärkeä, ja aiheet vaihtelevat aivotutkimuksesta tutkimusmatkailijoihin, avaruusmatkoista geenimanipulaatioon. Tuloksena on moniaistinen, vaikuttava tiede-elämys.

Lisätietoja:
Tapahtumatuottaja Siina Vasama, siina.vasama@heureka.fi, puh. 040 9015260

Liitteenä oleva artikkeliteksti ja kuva ovat vapaasti käytettävissä.

 

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs