Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Hannu Lauerma ja Roberto de Vita kertovat Heurekassa mielenterveyden häiriöistä ja niiden hoidosta

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Hannu Lauerma ja Roberto de Vita kertovat Heurekassa mielenterveyden häiriöistä ja niiden hoidosta

Tiedote.
Julkaistu: 17.01.2014 klo 12:18
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Torstaina 30.1. kello 17 tiedekeskus Heurekan auditorio Virtasessa kuullaan kahden asiantuntijan kertovan psykoosista ja mielenterveyden hoidosta. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Tilaisuuden aloittaa Psykiatrisen vankisairaalan vastaava ylilääkäri, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori Hannu Lauerma. Hän puhuu psykooseista: Onko psykoottinen ihminen vaarallinen?

-Skitsofrenia lisää elämänaikaisen henkirikoksen riskin 6-10 -kertaiseksi. Itselleen vieraan ihmisen psykoottinen surmaa kuitenkin äärimmäisen harvoin, kerran 14,3 miljoonaa henkilövuotta kohden. Heistä taas vain 12% on saanut edes jotain antipsykoottista lääkitystä. Asianmukainen hoito, jossa lääkitys on mukana, vähentää henkirikoksen riskin viidenteentoista osaan. Jos siis naapuriinne on tulossa kuntoutuskoti, niin älkää peljätkö. Saatatte olla itse vaarallisempia, Lauerma sanoo.

Tämän jälkeen Roomasta saapunut oikeustieteen professori Roberto De Vita valottaa mielenterveyden hoitoon liittyviä kysymyksiä Italian näkökulmasta otsikolla TREAT OR THREAT? Closing Forensic Psychiatric Hospitals: the Italian near future. Italialla on ollut edelläkävijän rooli mielenterveyden hoidon modernisoinnissa psykiatri Franco Basaglian aloitteesta tehtyjen radikaalien uudistusten vuoksi. Nyt kuultava esitys käsittelee niin Basaglian perintöä kuin Italian mielisairaanhoidon tulevaisuudennäkymiäkin.

Hannu Lauerma puhuu suomeksi ja Roberto De Vita englanniksi. Keskustelua vetää Heurekan elämysjohtaja Mikko Myllykoski.

Professori de Vitan vierailu on toteutettu yhteistyössä Italian kulttuuri-instituutin kanssa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Auditoriossa on 260 paikkaa. Heurekan näyttelyihin on normaalit pääsymaksut.

Lisätietoa:
Tapahtumapäällikkö Paula Havaste, paula.havaste@heureka.fi, puh. 040 9015375
Tapahtumatuottaja Siina Vasama, siina.vasama@heureka.fi, puh. 040 9015260

Muutokset tapahtumatietoihin ovat mahdollisia.
Heurekan tapahtumatoimintaa tuetaan veikkausvoittovaroin.

 

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin noin 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs