Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » HAMKin ja Luken yhteistyö vahvistaa bio- ja kiertotalouden osaamista

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKin ja Luken yhteistyö vahvistaa bio- ja kiertotalouden osaamista

Tiedote.
Julkaistu: 11.05.2016 klo 10:33
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) ja Luonnonvarakeskuksen (Luke) strateginen yhteistyö on merkittävä avaus suomalaisen ammattikorkeakoulun ja tiedelaitoksen välisessä kumppanuudessa.

Hämeen ammattikorkeakoulu ja Luonnonvarakeskus ovat sopineet yhteisistä toimenpiteistä, joilla vahvistetaan luonnonvara-alan sekä bio- ja kiertotalouden osaamista kansallisesti.

Yhteistyöllä kehitetään luonnonvara-alan ja bio- ja kiertotalouden koulutusta sekä tuetaan suomalaista alaan liittyvää yrittäjyyttä. Yhteistyössä tehtävää tutkimus- ja kehitystoimintaa kohdennetaan kaupunki-maaseutualueille Etelä-Suomessa.

HAMKin rehtori Pertti Puusaaren mukaan sopimus on uusi askel ammattikorkeakoulun kehitykselle. – Sillä vahvistetaan merkittävästi osaajiemme joukkoa. Sopimus on meille erityinen, koska olemme ammattikorkeakouluna Suomen suurin biotalousalan toimija.

Yhteistyösopimuksen myötä HAMK ja Luke muun muassa rakentavat yhteisen osaajapoolin kansallisten ja kansainvälisten hankkeiden, mukaan lukien kansainvälisen koulutuksen vienti, toteuttamiseen. Tarkoituksena on muutenkin lisätä tutkimus- ja koulutusympäristöjen yhteiskäyttöä ja -suunnittelua.

– Luke toimii maan kattavasti yhteistyössä eri yliopistojen ja korkeakoulujen kanssa. Pyrimme löytämään synergiaa alueellisessa toiminnassamme ja rakentamaan vahvoja tutkimus- ja yritysyhteistyöverkostoja palvelemaan maan eri alueiden elinkeinotoimintaa. HAMK on meille tärkeä yhteistyökumppani Hämeessä, kertoo Luonnonvarakeskuksen pääjohtaja Mari Walls.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita yhteistyösopimuksen allekirjoitustilaisuuteen. Sopimus allekirjoitetaan Forssassa Hämeen ammattikorkeakoulun kampuksella (os. Wahreninkatu 11 B, Forssa) Maisemasalissa (3.krs) torstaina 12.5.2016 klo 9.

Sopimuksen allekirjoittavat Hämeen ammattikorkeakoulun rehtori Pertti Puusaari ja Luonnonvarakeskuksen pääjohtaja Mari Walls.

Lisätiedot

HAMK, vararehtori Janne Salminen, janne.salminen@hamk.fi tai puh. 050 342 9569

Luke, asiakkuusjohtaja Jutta Kauppi, jutta.kauppi@luke.fi tai puh. 029 532 6535

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs